Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο Σόιμπλε στρίβει κι άλλο το μαχαίρι στην πληγή: Λεφτά γιοκ αν δεν κλείσει η αξιολόγηση

Υπενθυμίζεται, όπως σημειώνει το Reuters ότι η Ελλάδα χρειάζεται την επόμενη δόση από το πρόγραμμα ύψους 86 δισ. ευρώ

Ο εκπρόσωπος του Γερμναού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ξεκάθαρος: «Η περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από το επιτυχές κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και από την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».

Το ίδιο είπε επίσης και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα δάνεια μόνο αν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται, όπως σημειώνει το Reuters ότι η Ελλάδα χρειάζεται την επόμενη δόση από το πρόγραμμα ύψους 86 δισ. ευρώ γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί ενώπιον του κινδύνου να μην μπορέσει να χρεοκοπήσει.

Όπως σημειώνει η Deutche Welle, το Βερολίνο επιμένει στην επίσπευση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Και όλες τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και όταν θέματα όπως το διάταγμα Τραμπ είναι πρώτα στην ατζέντα, στην Γερμανία κυριαρχεί η Ελλάδα.

Την αφορμή έδωσε ένα μικροσκοπικό δημοσίευμα της Bild για πιθανή αναζωπύρωση του ελληνικού προβλήματος μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας στη χώρα, με πιθανή κατάληξη το Grexit. Μόνο και μόνο το άκουσμα αυτής της λέξης σε αυτήν την κρίσιμη από κάθε άποψη πολιτική συγκυρία προκαλεί ρίγη ανησυχίας στο κυβερνών κόμμα της Άγκελα Μέρκελ.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της DW, πιθανή αναζωπύρωση της φιλολογίας για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί το χειρότερο σκηνικό διεξαγωγής μιας από τις πιο δύσκολες προεκλογικές εκστρατείες καθ’ ομολογία της ίδιας της καγκελαρίου. Η παρατεταμένη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βάζει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση κυρίως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίζεται εκτεθειμένος απέναντι στην Κ.Ο. της Χριστιανικής Ένωσης, καθώς εγγυήθηκε την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να εξασφαλίσει την συγκατάθεσή της στη Βουλή για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως παρατηρεί σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες η έγκριτη Neue Zürcher Zeitung, τα «γεράκια» της ευρωζώνης, όπως αποκαλεί τη Γερμανία και την Ολλανδία, χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις δίνουν σε λίγους μήνες αγώνα πολιτικής επιβίωσης, από τη μια χρειάζονται το ΔΝΤ, διότι το εμπιστεύονται περισσότερο από ό,τι την Κομισιόν για τη σκληρή «εφαρμογή» των μέτρων και έχουν δεσμευθεί επ' αυτού στα κοινοβούλιά τους, από την άλλη όμως δεν συμφωνούν με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που ζητά το ΔΝΤ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανατροφοδοτούμενης κρίσης η πάντα καλά πληροφορημένη εφημερίδα Bild επαναφέρει το φάντασμα του Grexit σε ένα «άρθρο» επτά προτάσεων. Επικαλούμενος κύκλους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο αρθρογράφος προκαταλαμβάνει αναζωπύρωση της συζήτησης για Grexit με τον υπουργό Οικονομικών να τίθεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Ο αποδέκτης είναι διπλός: αφενός το εσωτερικό του κόμματος του Σόιμπλε, που πείθεται όλο και λιγότερο ότι η ελληνική κρίση θα έχει ημερομηνία λήξης με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, και αφετέρου η Ελλάδα, για να μη θεωρεί ευάλωτη και εκβιάσιμη τη γερμανική πλευρά λόγω των βουλευτικών εκλογών και να επιταχύνει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

21 σχόλια:

  1. αν ήσουν σύμαχος Γερμαναρά θα τραβούσες την τουρκία απ το αυτί και θα σταματουσε η ελλάδα να ξοδεύει τόσα εκατομύρια σε όπλα και βλακείες.Αντι για τανκσ θα ειχαμε σχολεια και νοσοκομεια.Αλλα δεν είσαι ρε κουφάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακου λεει συμαχος, με ποιον ρε με τον πουστη τον Γερμαναρα? αυτοι ρε ειναι δολοφονοι, γιατι κανετε πως ξεχνατε ποσο κακο καναν στην ανθρωποτητα? και νασε σιγουρος αν δεν ηταν ρωσια ΗΠΑ παλι θα το ξανακαναν, αλλωστε αυτο κανουν και σημερα, σε πνιγουν ελληνα.

      Διαγραφή
  2. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φταίει η Γερμανία παλικάρια μου αυτοί που ψηφίζεται φταίνε Παπανδρέου ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ σαμαράς ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τσιπρας ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ και προσεχώς μητσοτακης ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΆΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως τον, και λεω που ειναι αυτο το παλληκαρι, σιγουρα αρμεγες τα γιδια, για γιδοβοσκο σε κοβω, και μη ξεχνας τη συμβουλη μου, sex sex sex....

      Διαγραφή
    2. Μάθε λίγο ορθογραφία ρε τούβλο και μετά ξανασχολιαζεις!!Όσο για το σεξ εσύ ξέρεις καλά τόσα χρόνια από πίσω.. εχεις φάει πράμα.!.

      Διαγραφή
    3. ΡΕ 6.54 ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ, ΓΑΜΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ, ΠΟΛΥ ΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ, ΜΑ ΠΟΛΥ ΒΛΗΜΑ

      Διαγραφή
    4. ναι ρε Μητσοτακης, και σκαστε σκατοψυχοι

      Διαγραφή
    5. Ρε μνημόνια μέχρι να γεννήσει ο κόκκορας αυγά!!Καλά σας κάνουν ΠΡΌΒΑΤΑ

      Διαγραφή
    6. Μαζί με τον μητσοτακη σας πάρτε δώρο και τον φουρθιωτη κινητό τσίρκο ή νουδουλα-ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ ΠΡΌΒΑΤΑ

      Διαγραφή
    7. μια χαρα τα λεει ο 654 ,ο γερμανος ενδιαφερεται για την γερμανια ο αγγλος για την αγγλια η γαλλος για την γααλλια,ο καθενας την παρτυ του,και οι δικοι μας για ολους τους αλλους εκτος απο την Ελλαδα,εμεις τους βγαλαμε και τους ξαναβγαλαμε και θα τους ξαναβγαλουμε και κλα να παθουμε,μια ζωη η ιδια συνταγη περιμενεις κατι διαφορετικο????ο 934 και ο 1153 γαμαει πολυ και δεν αρμαγει μαλλον γι αυτο εχει σωστη αποψη με επιχειρηματα αλλα κατουριστε και λιγο

      Διαγραφή
    8. ενω εσυ εχεις επιχειρηματα 11.03; αυτα που γραφεις ειναι επιχειρηματα; μαλακιες λες οπως ο 6.54

      Διαγραφή
    9. Σε τι διαφωνείς 12.52 εσύ ;Πες τοποθετήσου σαν άνθρωπος όχι σαν ζώων όπως ο 11.53 και ο 11.54

      Διαγραφή
    10. Το όπλο των πολιτικών είναι οι ηλίθιοι των λαών!! μαντεψτε σε ποια κατηγορία ανήκετε ΠΡΌΒΑΤΑ

      Διαγραφή
    11. βρές καμιά καινούργια λέξη αγαπητέ, ελεος ποιά, βοσκότοπο τόκανες εδώ μέσα, πρόβατα καί πρόβατα, ειλικρινά μέ το συμπάθειο αλλά μας τάκανες τούμπανο.

      Διαγραφή
    12. Αν κάποιος είναι πρόβατο πως θες να τον πω;

      Διαγραφή
    13. ντεν ξερω φιλε πως θα τον πεις, εγω παντως ειμαι ο καθρεπτης, οτι και να μου λες......

      Διαγραφή
    14. 1252 τι δεν καταλαβες??ειναι φυσιολογικο για καθε ηγετη προθυπουργο πολιτικο αρχηγο κρατους να νειαζεται και να προσπαθει για την χωρα του περιμενεις οι αλλοι να νειαστουν για εμας?εδω οι (δικοι μας) δε νειαζονται για εμας,κανε ενα κοπο και σκεψου λιγο καλητερα και θα καταλαβεις αν λεω μαλακιες η οχι

      Διαγραφή
  4. Κάθε 50 Χρόνια την Γερμανία πρέπει να την βομβαρδίζουν εγώ δεν ξέρω αλλά αυτή ξέρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News