Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Στην Ελλάδα η δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία στην Ελλάδα η τιμή της βενζίνης βρίσκεται στα 1,548 ευρώ

Μια θέση στην πανευρωπαϊκή λίστα κατάταξης των χωρών της Ευρώπης με την ακριβότερη βενζίνη «κέρδισε» η Ελλάδα μετά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τις αρχές του χρόνου.

Μέχρι πρότινος η Ελλάδα ήταν στην τρίτη θέση της λίστας του Oil Bulletin (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), πλέον ανέβηκε στη δεύτερη θέση, όπως γράφουν τα ΝΕΑ.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα είχε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη πίσω από την Ολλανδία και την Ιταλία αλλά πλέον προσπέρασε την Ιταλία και ακολουθεί μόνο τις τιμές στη χώρα της τουλίπας.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία στην Ελλάδα η τιμή της βενζίνης βρίσκεται στα 1,548 ευρώ έναντι 1,565 στην Ολλάνδία και 1,547 της Ιταλίας. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο ευρωζώνης ο μέσος όρος τιμής της βενζίνης είναι 1,419 ευρώ.

Την ίδια ώρα στις αγορές πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η πολιτική Τραμπ μπορεί να οδηγήσει ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου επιβεβαιώνοντας αυτούς που έλεγαν ότι η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει σε αύξηση του ΕΦΚ στη χειρότερη δυνατή στιγμή.

Σε επίπεδο κυβέρνησης στελέχη της επιμένουν ότι δεν φταίνε οι φόροι για την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης αλλά ξεχνούν ότι ειδικά στην περίπτωση της αμόλυβδης, το πετρέλαιο και η διακύμανση στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου είναι υπεύθυνα μόνο για το 30-35% της τελικής του αξίας ενώ αντίθετα το 65-70% της λιανικής τιμής στη χώρας μας αφορά αποκλειστικά φόρους.

1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά είναι δείγματα της παρακμής μας. Όλοι κλέβουν και μένουν ατιμώρητοι. Ποιοι έλεγχοι. Αφού και οι ελέγχοντες κάνουν το ίδιο Τυχαίο λέτε που τωρα τους ελέγχους κάνει ο ΕΦΕΤ και όχι η Αστυνομία Ελληνα [και μένα] μας λυπάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News