Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για καλό σ@ξ μέσα στο γάμο!

Όπως κάθε νόμισμα, έτσι και οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν δύο όψεις

Μια σχέση μακροχρόνια ή έστω αόριστου χρόνου, αλλά με διάρκεια, είναι μάλλον ένας από τους μεγαλύτερους στόχους όλων των ανθρώπων.

Ενας τέτοιος δεσμός δημιουργεί πάντοτε το αίσθημα της ασφάλειας, της βεβαιότητας, της άνεσης , της μονιμότητας, της οικειότητας και της φερεγγυότητας. Γεννάει την αγάπη.

Ωστόσο, όπως κάθε νόμισμα, έτσι και οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν δύο όψεις. Η μια αυτή που προαναφέρθηκε και η δεύτερη, είναι αυτή που αφορά στην έννοια του πόθου και πιο συγκεκριμένα, στο παράδοξο γεγονός, ότι όταν έχουμε αυτό που τόσο πολύ επιθυμούμε να υπάρχει στη ζωή μας, παύουμε να το ποθούμε ερωτικά, η έλξη ξεθωριάζει και το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Πώς όμως μπορεί η σεξουαλική ζωή ανάμεσα στο ζευγάρι και ότι αυτή συνεπάγεται – σωματική και πνευματική σύνδεση αλλά και απόλαυση- να αντέξουν στο χρόνο;

Αν περιμένατε, πως τα παιχνίδια με τα αισθησιακά εσώρουχα θα σας σώσουν, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα, αποκαλύπτει ότι το μυστικό του ερωτισμού είναι η «σκληρή» δουλειά.

Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν 1900 άνθρωποι, τόσο ετεροφυλόφιλοι όσο και του ίδιου φύλου, που ρωτήθηκαν για τις πεποιθήσεις τους σχετικά με τις σχέσεις, αλλά και για το πόσο ικανοποιημένοι ένιωθαν στην ερωτική τους ζωή.

Με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι μελετητές δημιούργησαν δυο ομάδες: την ομάδα εκείνων που πίστευε, ότι η σεξουαλική ικανοποίηση έρχεται ως αποτέλεσμα δουλειάς και προσπάθειας επάνω στο κομμάτι αυτό και την ομάδα όσων πίστευαν, πως η σεξουαλική ικανοποίηση έρχεται όταν κανείς μπορέσει να βρει τον κατάλληλο/ συμβατό ερωτικό σύντροφο.

Η έρευνα τάχθηκε υπέρ της πρώτης άποψης, δηλαδή αυτής που υποστηρίζει ότι μια ποιοτική και καλή σεξουαλική ζωή, είναι το αποτέλεσμα «σκληρής» προσπάθειας, καθώς τότε οι άνθρωποι καταλήγουν να απολαμβάνουν πιο «καυτό» σεξ.

Παράλληλα, οι μελετητές έκαναν λόγο για μια περίοδο που τη χαρακτήρισαν ως «μήνα του μέλιτος», η οποία διαρκεί περίπου δυο έως τρία χρόνια για όλους, κατά την οποία και οι δυο ομάδες ανθρώπων ένιωθαν ευτυχισμένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Ωστόσο, μετά από αυτό το διάστημα, όσοι πίστευαν πως χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για τη σεξουαλική απόλαυση, εμφάνιζαν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν ερωτικά ικανοποιημένοι.

Η επικεφαλής της μελέτης, Τζέσικα Μάξγουελ, ανέφερε χαρακτηριστικά: « Γνωρίζουμε, ότι το σεξ δεν είναι πάντοτε τέλειο στις μακροχρόνιες σχέσεις, όπως και η σεξουαλική επιθυμία, η οποία μειώνεται. Τα άτομα που είναι καλύτερα προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις είναι αυτά που βλέπουν τη σεξουαλική ζωή πιο ρεαλιστικά και είναι έτοιμα να εργαστούν για να τη βελτιώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News