Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Σημαντικές ποιητικές διακρίσεις για την Βάσω Ρουμελή

Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Το δάκρυ του νόστου» εκδόθηκε 2016 από τις εκδόσεις Ινφογνώμων

Σημαντικές διακρίσεις σε Ποιητικούς Διαγωνισμούς για την Βάσω Ρουμελή:

1) Β' ΒΡΑΒΕΙΟ στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με θέμα την επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα «Γλυπτών Παλιννόστησις», που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Το Καφενείο των Ιδεών». Ο τίτλος του ποιήματος: «Τα μάρμαρα αυτά ανήκουν στην χώρα μου». Η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ στην αίθουσα ERATO ABC.


2) Α' ΒΡΑΒΕΙΟ στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του Λογοτεχνικού Περιοδικού «ΚΕΛΑΙΝΩ» για το 2016 με θέμα «Στα στενά της ανέχειας». Ο τίτλος του ποιήματος: «Στην οδό Ευρώπης». Η απονομή έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα στην αίθουσα «ΜΙΧΑΗΛΑΣ ΑΒΕΡΩΦ» της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Βάσω Ρουμελή, οικονομολόγος πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται εδώ και δέκα τέσσερα χρόνια στον ΟΑΕΔ Αριδαίας. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Το δάκρυ του νόστου» εκδόθηκε 2016 από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.

Διακρίσεις στην ποίηση:

1) Β' Βραβείο στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με θέμα «Γλυπτών Παλιννόστησις», Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

2) Α’ Βραβείο, στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ 2016», με θέμα « Στα στενά της ανέχειας»

3) Γ’ Βραβείο UNESCO στον 1ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 με θέμα: «Μια ωδή στον Διονύσιο Σολωμό»

4) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2016» της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος- Σπάτων

5) Β’ Βραβείο στο 1ο Πρότυπο Διαδυκτιακό Διαγωνισμό Ποίησης 2015 -2016 του περιοδικού Πεσπαπιέ με θέμα «Το άλλο αιγαίο»

6) Έπαινος στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ 2015», με θέμα "Μάνα στους δύσκολους καιρούς, απανεμιά»


2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News