Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης συζήτησε με τους αγρότες των Αθήρων

Τους ζήτησε να οργανωθούν σε οργανώσεις παραγωγών και να αξιοποιήσουν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Σε ένα κατάμεστο από αγρότες χώρο, με έντονη την παρουσία νέων αγροτών, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης.

Αφού τους ευχήθηκε για την νέα χρονιά συζήτησε μαζί τους για την πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό χώρο, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, την επερχόμενη Υπουργική απόφαση για την αλλαγή των κριτηρίων αναγνώρισης οργανώσεων παραγωγών, την ανάγκη αποφασιστικής στροφής στην ποιοτική παραγωγή βάμβακος, εξεύρεση νέων ποιοτικών και απαιτητικών αγορών, την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων, το αφορολόγητο, τα εργόσημα στον αγροτικό χώρο, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις νέες συντάξεις των αγροτών, θέματα ΕΛΓΑ και άλλα.


Εξήγησε ότι ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί η αγροτική οικονομία είναι η νέα οργάνωση των αγροτών σε οργανώσεις παραγωγών μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος. Ζήτησε από τους αγρότες των Αθήρων να οργανωθούν και να ξεφύγουν από τις αναχρονιστικές και αναποτελεσματικές λογικές των πελατειακών σχέσεων που κυριαρχούσαν στο παρελθόν και κάποιοι προσπαθούν να τις αναπαράγουν και σήμερα.

Ακολούθως άκουσε τις σκέψεις και τις απόψεις των αγροτών, αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα.

Όλοι συμφώνησαν να ξαναγίνει συνάντηση μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τα κριτήρια αναγνώρισης των οργανώσεων παραγωγών και να επιχειρηθεί η συγκρότηση οργάνωσης παραγωγών.


Ακόμη ο βουλευτής στα πλαίσια των επαφών του με τους φορείς της κοινωνίας συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες με την κίνηση πολιτών για τον σιδηρόδρομο και αντάλλαξαν σκέψεις για την περαιτέρω διεκδίκηση της προαστιακής σύνδεσης μέσω Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News