Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πρώην Δήμαρχος Βεγορίτιδας κατηγορείται ότι έβαλε «χέρι» στα χρήματα εργαζομένων

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΧΕΡΙ» ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Βεγορίτιδας επειδή φέρεται ότι ιδιοποιήθηκε χρήματα που προορίζονταν για πληρωμές εργαζομένων. Ο συνταξιούχος (σήμερα) ....... κατηγορείται για απιστία κατ' εξακολούθηση βάρος του δήμου.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι ως δήμαρχος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Α.Κ.Β, τα έτη 2001 και 2002, έχοντας την ιδιότητα του διαχειριστή της περιουσίας της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βεγορίτιδας ιδιοποιήθηκε παράνομα το συνολικό ποσό των 48.901,78 ευρώ.

Κατά τον έλεγχο οικονομικού επιθεωρητή εντοπίστηκαν ψευδείς βεβαιώσεις, όπου αναγράφονταν ποσά τα οποία φέρονταν να έλαβαν εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση, τα οποία είτε ήταν υπερτιμολογημένα, είτε οι εργαζόμενοι που φέρονται να τα έλαβαν ουδεμία σχέση είχαν με τη δημοτική επιχείρηση.

"Προέκυψε ότι τα ποσά που πράγματι εισέπραξαν οι εργαζόμενοι υπολείπονται κατά πολύ των ποσών που αναγράφονται στις αποδείξεις οι οποίες και καταχωρήθηκαν στο Ημερολόγιο Ταμείου της Δημοτικής Επιχείρησης ως έξοδα" σύμφωνα με το βούλευμα όπου αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι δεν εισέπραξαν τα αναγραφόμενα ποσά στις επιδειχθείσες σ΄ αυτούς αποδείξεις.

"{...}πληρωνόντουσαν από τον Δήμαρχο έναντι, παρακαλώντας τον, όποτε είχε το ταμείο, πότε στο Δήμο, πότε στα καφενεία, πότε στην λαϊκή και πότε στις καφετέριες. Δεν πήραν ποτέ τα χρήματα που αναγράφονται στις αποδείξεις, δεν υπέγραψαν καμία σύμβαση εργασίας, δεν είχαν καμία σχέση με την Δημοτική Επιχείρηση, υπέγραφαν σε πρόχειρα χαρτιά και γράφανε το τι έπαιρναν σ' ένα πρόχειρο βιβλίο" αναφέρεται στο πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή.

---
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News