Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σόιμπλε: Αν το ΔΝΤ δεν μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις

Ο Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία τερματισμού της ποσοτικής χαλάρωσης την οποία εφαρμόζει από φέτος, έκρινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι κάθε αλλαγή πολιτικής αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει τη δύσκολη αποστολή να εξέλθει από την πολιτική μεγάλης ποσοτικής χαλάρωσης» που ασκεί, είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη Süddeutsche Zeitung. «Θα ήταν πιθανόν σωστό η ΕΚΤ να τολμήσει να αρχίσει τον τερματισμό της πολιτικής αυτής φέτος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου ο Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία, κάτι που είπε ότι είναι «εφικτό» αλλά και «απαραίτητο» να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται επίσης πως αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως εάν τελικώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει λύση από την Ευρώπη και τον ESM. Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε επίσης πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις και έγκριση του νέου σχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News