Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Εξελίξεις στην αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαστών

Η ΕΔΕ ζητά να τοποθετηθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής

Να λάβει θέση στο ζήτημα της αύξησης του ορίου ηλικίας για τους δικαστές ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, μετά και την απόφαση να συγκληθεί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26 Ιανουαρίου για να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Η Ένωση στρέφεται κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, και της προσπάθειάς της "να προωθήσει την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους, παραβιάζοντας σαφή συνταγματική επιταγή".

Στην ανακοίνωσή της καταλήγει: "Η περιφρούρηση και προστασία του Συντάγματος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων των Ελλήνων. Δε δικαιούται κανένας να αδιαφορεί, ούτε να αναθέτει την ευθύνη τήρησής του στους άλλους".

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News