Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Σε ποια ηλικία κατακτάμε τη «σεξουαλική σοφία»;

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 6.000 ανθρώπους ηλικίας 20 έως 93 ετών

Όπως το κρασί, έτσι και το σεξ γίνεται καλύτερο όσο περνά ο καιρός, υποστηρίζουν οι επιστήμονες! Δεν υπάρχουν πολλοί 20άρηδες που θα ζήλευαν τη σεξουαλική ζωή ενός 50άρη, μάλλον όμως κάνουν λάθος! Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, όσο μεγαλώνουμε δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα (αντί για την ποσότητα) στο σεξ, κάτι που αντισταθμίζει την σχεδόν αναπόφευκτη πτώση στη λίμπιντο μετά την πέμπτη ή έκτη δεκαετία της ζωής και οδηγεί σε περισσότερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή.

Ο λόγος που το σεξ είναι καλύτερο μετά τα 50 ή τα 60, υποστηρίζουν οι ερευνητές, είναι ότι αποκτάμε «σεξουαλική σοφία» χάρη στις προηγούμενες εμπειρίες μας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 6.000 ανθρώπους ηλικίας 20 έως 93 ετών. Μία από τις ερωτήσεις που απάντησαν οι συμμετέχοντες ήταν: «Πώς θα βαθμολογούσατε τη σεξουαλική σας ζωή σήμερα;». Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων υπέδειξαν ότι «η συχνότητα του σεξ χάνει τη σημασία της όσο περνούν τα χρόνια και τη θέση της παίρνει η φροντίδα και η προσπάθεια που επενδύει κανείς στο σεξ».

Σχολιάζοντας το εύρημα αυτό, η ερευνήτρια Μίρι Φόρμπς αναφέρει: «Αυτή η αλλαγή στις προτεραιότητες αποτελεί βασικό δείκτη πρόβλεψης της ποιότητας της σεξουαλικής ζωής για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας». Και συμπληρώνει: «Όταν μελετήσαμε συγκριτικά τους νέους και τους μεγαλύτερους ενήλικες ως προς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της σεξουαλικής τους ζωής –συνδυαστικά με κοινωνικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, καθώς και με την ψυχική και σωματική τους υγεία– διαπιστώσαμε ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες είχαν καλύτερη σεξουαλική ποιότητα ζωής».

«Όλα αυτά τα ευρήματα μαζί υποδεικνύουν ότι όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν οι σεξουαλικές μας προτεραιότητες και κατακτάμε τη γνώση, τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις που μας προστατεύουν από την ηλικιακή πτώση της σεξουαλικής ποιότητας ζωής». Αφού η σοφία είναι απότοκο της εμπειρίας, της γνώσης και της καλής κρίσης, η μελέτη δικαιολογημένα καταλήγει στο συμπέρασμα πως με το πέρασμα των χρόνων κατακτάται και η σεξουαλική σοφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News