Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Νέο χαράτσι για όλους - Ποιοι πληρώνουν

Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από τον φόρο περιουσίας ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση το περιουσιολόγιο

Κι όμως παρά την καταιγίδα φόρων με την αρχή του 2017 οι φόροι δεν έχουν τέλος στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Ένα νέο χαράτσι σχεδιάζεται και όλα δείχνουν ότι μπαίνει σε... εφεδρεία για να τεθεί σε εφαρμογή εάν πέσουν έξω τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από τον φόρο περιουσίας ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση το περιουσιολόγιο.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν νέο φόρο που στη λογική του ΕΝΦΙΑ μέσω του οποίου φορολογείται η ακίνητη περιουσία, θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας κινητής και ακίνητης.

Μέσω του περιουσιολογίου οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν από ακίνητα μέχρι καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, χρήματα που έχουν στο... στρώμα, τιμαλφή, αυτοκίνητα, πίνακες κλπ.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν το φορολογικό προφίλ του καθενός από όσους κάνουν δήλωση. Το νέο χαράτσι θα υπολογιστεί με βάση τη δήλωση του συνόλου της περιουσίας.

Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα για τον φόρο περιουσίας. Το παράδειγμα έρχεται από τη Γαλλία και είχε προκαλέσει και εκεί μεγάλες αντιδράσεις με πολλούς διάσημους να εγκαταλείπουν... φορολογικά τη χώρα.

Οι Γάλλοι, για παράδειγμα, έχουν επιβάλει φόρο 0,50% για περιουσία από 800.000 ευρώ ως 1.300.000 ευρώ.

Αν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο παραμένει άγνωστο, βέβαιο είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα καταργηθεί η μεγάλη αδικία των τεκμηρίων για χιλιάδες φορολογούμενους; που αναγκάζονται να πληρώσουν αν και δεν έχουν το ανάλογο εισόδημα.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΣΤΑΥΡΚΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News