Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Ώρες εργασίας: Πώς επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή

Έχει παρατηρηθεί ότι οι εργαζόμενοι ανησυχούν συνέχεια ακόμα και όταν απουσιάζουν από τη δουλειά τους για τα θέματα της εργασίας τους

Οι άνθρωποι που αφιερώνουν πολλές ώρες στη δουλειά τους στερούνται ποιότητας ζωής, έχουν κακή διάθεση, είναι συνήθως εξαντλημένοι και έχουν αρνητικά συναισθήματα έναντι ανθρώπων και καταστάσεων, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Έρευνα που διεξήχθη για τη σεξουαλική ζωή των εργαζομένων, έδειξε ότι η σεξουαλική ζωή όσων εργάζονται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα υποφέρει.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, οι πολλές ώρες εργασίας εξαντλούν όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά τον εργαζόμενο. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα νεύρα και η κακή διάθεση. Αυτό κάνει το άτομο πιο αντικοινωνικό, καθώς δεν έχει διάθεση και αντοχές να βγει με τους φίλους τους, να διασκεδάσει με την οικογένεια του ή να περάσει όμορφα με τη/τον σύντροφό του.

Ειδικότερα, η υπερένταση και η κούραση επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή των περισσότερων από τους μισούς εργαζόμενους που δουλεύουν πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα. Η σεξουαλική ορμή των ανδρών μειώνεται από την κούραση τόσων ωρών εργασίας και η σεξουαλική αποχή επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις του ζευγαριού.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι εργαζόμενοι ανησυχούν συνέχεια ακόμα και όταν απουσιάζουν από τη δουλειά τους για τα θέματα της εργασίας τους. Αυτό τους επιφορτίζει με περισσότερο άγχος με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν χρόνο να ξεφύγουν, να ασχοληθούν με ένα άθλημα ώστε να εξασκούνται σωματικά, να κάνουν δραστηριότητες με τους φίλους ή την οικογένειά τους έτσι ώστε, να αναζωογονούνται σωματικά και πνευματικά και γενικά να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα.

Όλη αυτή η εργασιακή πίεση έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν ή να μην έχουν τη διάθεση ή να είναι πολύ κουρασμένοι ώστε να χαρούν τη σεξουαλική τους ζωή. Πολλοί εργαζόμενοι, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, μετά από τόσες ώρες εργασίας γίνονται ευερέθιστοι και άλλοι παθαίνουν κατάθλιψη (μέχρι και απόπειρες αυτοκτονίας έχουν παρατηρηθεί).

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι μέχρι και το 30% των εργαζομένων, κάτω από «σκληρά» ωράρια παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα.

Οι επιστήμονες συστήνουν σε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν καλύτερη κατανομή του χρόνου τους, καθώς αυτό δεν αποτελεί ευθύνη μόνο του εργοδότη τους, έτσι ώστε να μην καταστρέψουν την προσωπική και σεξουαλική τους ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News