Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Πόσα χρήματα αξίζει ο Μπαράκ Ομπάμα

Πρόσφατη έρευνα υπολόγισε την υπεραξία του απερχόμενου προέδρου

Στις 20 Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκίστηκε ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Μπάρακ Ομπάμα θα αποσύρθηκε. Και μπορεί η χρηματική αξία του να μην προσεγγίζει ούτε κατά διάνοια εκείνη του προκατόχου του, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Ομπάμα θα φύγει πολύ πλούσιος.

Βάσει μιας πρόσφατης μελέτης από το American University στην Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα είναι πιθανό να αξίζει έως και 242 εκατομμύρια δολάρια μόλις φύγει απ’ τον Λευκό Οίκο.

Για τη δουλειά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα έλαβε 400.000 δολάρια ετησίως, και τα οχτώ χρόνια της θητείας του. Ο πρόεδρος έχει επίσης κάλυψη δαπανών έως το ποσό των 50.000 δολαρίων, 100.000 δολάρια για ταξίδια, και 19.000 δολάρια για ψυχαγωγία τον χρόνο.

Η φορολογική δήλωση του Προέδρου Ομπάμα για το 2015 δείχνει ότι αυτός και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα δήλωσαν εισόδημα 436.065 δολαρίων. Και πλήρωσαν φόρο 81.472 δολάρια σε φόρους, με φορολογικό συντελεστή 18.7 τοις εκατό.

Παράλληλα, δώρισαν 64.066 δολάρια σε πάνω από 30 φιλανθρωπικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με το CelebrityNetWorth.com, ο Ομπάμα έχει καθαρή αξία 12,2 εκατομμυρίων δολαρίων και η Μισέλ Ομπάμα δεν υπολείπεται και πολύ, με 11,8 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Time, το πρώτο πράγμα που σκοπεύει να κάνει ο Μπάρακ Ομπάμα μετά τη θητεία του είναι «να κοιμηθεί για δύο εβδομάδες».

Το πιθανότερο είναι ότι ο πρόεδρος θα επιστρέψει στις κοινοτικές – ακτιβιστικές ρίζες του και θα ασχοληθεί με ζητήματα και προβλήματα που ήταν σημαντικά γι’ αυτόν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, όπως ο έλεγχος της οπλοκατοχής, η μετανάστευση, η διάδοση των πυρηνικών όπλων, ο ρατσισμός, και η μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

Βάσει του Νόμου για τους Πρώην Προέδρους, του 1958, ο Ομπάμα θα λαμβάνει για το υπόλοιπο της ζωής του το μισθό ενός μέλους του υπουργικού συμβουλίου, που είναι 205.700 δολάρια ετησίως. Την ίδια στιγμή, θα απολαμβάνει ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προστασίας από τις μυστικές υπηρεσίες.

Σημειώστε ότι το American University εκτιμά ότι ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα θα κάνουν έως και 50 ομιλίες το χρόνο, για καθεμία απ’ τις οποίες θα αμείβονται με τουλάχιστον 200.000 δολάρια. Απ’ αυτή και μόνο την πηγή εσόδων, φτάνουμε στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Σ’ αυτά προσθέστε τα 30 εκατομμύρια δολάρια που μπορεί να κερδίσει ο Ομπάμα από τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του, ενώ και η Μισέλ Ομπάμα αναμένεται να βγάλει 10 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News