Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Βίκυ Σταμάτη: «Ο Άκης Τζοχατζόπουλος σαπίζει στο κελί του» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βίκυ Σταμάτη περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες την εικόνα που παρουσιάζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα στο κελί του

«Περιποιείται τα τραύματά του σε ένα περιβάλλον τοξικό, γεμάτο ακάρεα και τρωκτικά. Πάντα θα υπάρχει μια ανοιχτή πληγή από την οποία θα τρέχει αίμα και πύον. Βρίσκεται συνεχώς με γυμνά πόδια, δεν φοράει παπούτσια...».

Συγκλόνισε η Βίκυ Σταμάτη το μεσημέρι της Δευτέρας, μιλώντας στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα στη φυλακή στάθηκε αφορμή για μια εξομολόγηση που σε κάποια σημεία προκαλεί ανατριχίλα.

Η Βίκυ Σταμάτη περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες την εικόνα που παρουσιάζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα στο κελί του.

Ο λόγος που ζω

Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να χαθώ, έχω ιερή υποχρέωση απέναντι στο παιδί μου. Ξέρω να συγχωρώ… Ευχαριστώ τους πολύτιμους ανθρώπους της ζωής μου για την αγάπη, την καθοδήγηση και την υποστήριξή τους. Πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τον πολύτιμο γιο μου. Αυτός είναι και ο λόγος που ζω.

Οι φλέβες του πυορραγούν σε ένα περιβάλλον με ακάρεα και τρωκτικά

Ο άντρας μου βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Πάσχει βαρέως από φλεβοθρόμβωση. Στο χώρο που τον έχουν τοποθετήσει -εύχομαι ποτέ να μην πάρετε το άρωμα του κολαστηρίου- δεν του γίνεται καμία ενδεδειγμένη θεραπεία και καμία έγκυρη ιατρική παρακολούθηση δεν υπάρχει. Δεν τον επισκέφθηκε ποτέ κανένας εξειδικευμένος γιατρός, καρδιολόγος ή αγγειολόγος. Έχει ζητήσει τρίπλεξ και μπαιπάς εδώ και δύο μήνες, πριν αρχίσουν οι φλέβες του να πυορραγούν. Δεν έχει ληφθεί υπόψιν από τις αντίστοιχες σωφρονιστικές – ιατρικές υπηρεσίες του Κορυδαλλού, αυτές που είναι υπεύθυνες για την υγεία όλων των κρατουμένων. Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι η κατάσταση δεν έχει τεθεί υπόψιν της Δικαιοσύνης.

Αναγκάζεται να κάνει μόνος του αλλαγές και να περιποιείται τα τραύματά του σε ένα περιβάλλον τοξικό που είναι γεμάτο ακάρεα και τρωκτικά. Πάντα θα υπάρχει μια ανοιχτή πληγή από την οποία θα τρέχει αίμα και πύον. Βρίσκεται συνεχώς με γυμνά πόδια, δεν φοράει παπούτσια…

Άλλαξαν ρόλους πατέρας και γιος! Κατέρρευσα…

Στην επίσκεψη που κάναμε στον Κορυδαλλό με το παιδί μου, κατέρρευσα! Είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που δεν περίμενα ποτέ να αντικρίσω. Άλλαξαν ρόλους με τον γιο μου. Ο γιος μου είχε γίνει ενήλικος και ο άντρας μου είχε πάρει τον ρόλο του ανήλικου. Αισθάνθηκε το παιδί μου ότι πρέπει να αναλάβει άλλον ρόλο που δεν του αναλογεί. Τα ρούχα του ήταν υγρά από αίμα και πύον. Καταλαβαίνετε πως μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει μπάνιο, δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του.  

Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν, σαπίζει στο κελί

Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν. Αυτός ο άνθρωπος σαπίζει στην κυριολεξία στο κελί του. Δεν τον ακούν, δεν τον βλέπουν, δεν τον υπολογίζουν, δεν υπάρχει γι’ αυτούς! Δεν υπάρχουμε σαν οικογένεια. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας εξαφανίσουν, να σταματήσουν την αναπνοή μας. Αυτό που περιμένουν είναι να εκπνεύσει στο κελί του. Αυτή την ταλαιπωρία που έχει υποστεί αυτός ο άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα, δεν την έχει υποστεί ούτε ο χειρότερος εγκληματίας.

Δεν χτύπησε ούτε το τηλέφωνο ούτε η πόρτα

Ακόμα και άνθρωποι που ωφελήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν έχουν πάρει ούτε τηλέφωνο. Δεν χτύπησε ούτε το τηλέφωνο, ούτε η πόρτα.

Προσπάθησαν ακόμα και να καταργήσουν τη σύνταξή του, το μοναδικό μας έσοδο. Σε αυτή τη χώρα αισθάνομαι πια ότι εγώ και το παιδί μου είμαστε πρόσφυγες.

25 σχόλια:

  1. Καλα κανει και σαπιζει. Μακαρι να μπουν ολοι και να σαπισουν εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ο 5:38 εισαι αναμάρτητος; καί τό λίθο βαλλέτω;

      Διαγραφή
    2. πεσμου ρε 5.38 οτι εκκλησιαζεσες κιολας?

      Διαγραφή
    3. kala toupes filos.sigoura kathe kuriaki kai eklisia..are kinigi pou theloun!! akomi prasinofrouri uparxoun!! autoi mas eferan sta xalia ta simerina!!! oust!!! tora to skeftike i kuria stamati i o akis; toses ellinikes oikogeneies pou katastrafikan apo ta dika tous klepsimeika kai tosa atoma pou autoktonisan..autous den tous skeftikane pio mprosta; mana den eixane kai autoi;

      Διαγραφή
    4. Οχι ουτε αναμάρτητος ειναι ουτε ρκλησσιαζεται...αλλα ουτε εκλεψε δισ απο το κράτος!

      Διαγραφή
    5. Υπαρχουν ακομα μπλε πρασινοι κοκινοι φρουροι που φαγανε με λαμογια σαν τον ακη γιαυτο και χαλιουντε τωρα! Ακη πληρωσε αυτα που εφαγες και βγες οχι και τα λεφτα στην μπαντα και εξω! Κανονικα ολοι επρεπε να τον κανουν παρεα φυλακη αλλα ακομα κυβερνανε λαμογια

      Διαγραφή
    6. Γιά γράψε μου λίγο τό ονοματάκι σου 8:38. Σίγουρα κανένα γατάκι βολεμένο θά εισαι; αλλα μάλον στρινκ πρεπει νά φοράς γιατι δε θά γράψεις τό ονοματάκι σου;

      Διαγραφή
    7. 9:01 σίγουρα θά εκλεψε πολύ λιγότερα. Ειτε ενα ευρώ κλέψεις ειτε ενα εκατομύριο καί τά δύο κλοπή ονομαζονται και εχουν ακριβώς τήν ιδια βαρύτητα στήν αμαρτία.

      Διαγραφή
  2. για τα κλεμμένα ούτε λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κυριος της Ν Δ ποτε θα μπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Οι λοιποι του ΠΑΣΟΚ (αντε να τους μετρησεις) ποτε θα μπουν?

      Διαγραφή
    2. to pasokden prepei na milaei se teteia themata!! sto spiti tou kremasmenou den miloun gia skini!!! mas katastrepsane...axioi !!!!

      Διαγραφή
    3. Στα συσσιτια η κυρια δεν ειπε οτι πηγαινει οι χιλιαδες αυτοκτονιες οι αστεγοι ολοι αυτοι δεν εκαναν χλιδατη ζωη και ισως τα χρηματα που ειχαν ισως να αγοραζαν τις κουρτινες πριν αρκετο καιρο γραφανε για τον λαυρεντιαδη πεθσινει στο κελι του δενμπορει να φροντισει τον εαυτο του αποφυλακιστηκε ζει σε βιλα και κανεις δεν ξερει τιποτα. Κοσκωτας, παπαγεωργοπουλος ισως και αλλοι φαγανε εναν σκασμο λεφτο και ολα καλα

      Διαγραφή
    4. ρε παιδια αυτα δεν τα κάνουν ούτε οι τζιχαντιστες.Ελεος δηλαδή!

      Διαγραφή
    5. εγω που δεν ειμαι ουτε πασοκος ουτε ν.δ ξαναθετω το ερωτημα του παραπανω: οι κυριοι της Ν.Δ. ποτε θα μπουνε;

      Διαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΕΠΕΡΝΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΙΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο 5:38 ειμαι. Ξερετε τι λετε ρε μαλακες η ετσι τα γραφετε? Τον λυπαστε κιολας??? Αυτος και καποιοι αλλοι σαν αυτον μας καταντησαν ετσι. Ολοι εκει μεσα να σαπισουν αν γινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακόμα και τους δολοφόνους στον πολιτισμένο κόσμο τους παρέχουν τα βασικά. Ο πολιτισμένος δεν εκδικείτε.Ας κατατάξει ο καθένας τον ευατό του, όπου ανήκει.Αν δεν πήρες αγάπη μικρός τώρα είναι αργά.

      Διαγραφή
    2. Ασε ρε φιλανθρωπε! Δεν μου δινεις δανεικα 20 χιλιαρικα αλλα αν δεν στα δωσω μην με πας σε δικη να με λυπηθεις μπουφο ε μπουφο φιλανθρωπε

      Διαγραφή
  6. ο καλος ο χριστιανός θέλει το θάνατο του εχθρου του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τα λεφτά κουβέντα η κυρία . Την φυλακή την αντέχουν τη φτώχεια δεν αντέχουν σε αντίθεση με εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΟΚΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝΕ ΨΩΜΑΚΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καλός χριστιανός δεν είναι καρπαζοεισπρακτορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. les kai einai o monos pou efage tosa xrhmata siga pia eleos ton katafagate

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News