Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΥΑ Αλμωπίας: Οδηγίες για να μην παγώσουν οι βρύσες μας

Ανακοίνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ
για την λήψη μέτρων στα δίκτυα ύδρευσης εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων και την πτώση θερμοκρασίας υπό του μηδέν

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ημερών, το Ν.Π.Ι.Δ Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να φροντίσουν για τη μόνωση των υδρομετρητών των ακινήτων τους , θα πρέπει να φροντίσουν τα σημεία σύνδεσης παροχής ύδρευσης με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης εντός των ακινήτων τους. Η μόνωση των υδρομετρητών μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση μονωτικών υλικών, αλλά και πρόχειρα υλικά όπως εφημερίδες, παλαιά ρούχα, κ.λπ., εντός του χώρου του φρεατίου. Παρομοίως, εκτεθειμένες βρύσες και σωληνώσεις νερού ή αποχέτευσης θα πρέπει επίσης να καλυφθούν με αντίστοιχα υλικά.

Μια ακόμη σημαντική ενέργεια που μπορεί να φροντίσει ο κάθε καταναλωτής είναι να αφήσει να στάζουν ελάχιστα οι βρύσες εντός της οικίας προκείμενου να αποφευχθεί η διακοπή ύδρευσης λόγο παγωμένου δικτύου.

Επίσης σημαντικό είναι αν παρατηρηθεί εκτεταμένη πτώση πίεσης ή διακοπή νερού σε εκτεταμένες περιοχές οικισμών να ενημερωθεί άμεσα η υπηρεσία μας ώστε να γίνει άμεση παρέμβαση.

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιούμε ελέγχους σε όλα τα αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, υδατόπυργους & δεξαμενές ύδρευσης προκείμενου να προλάβουμε τυχόν βλάβες ώστε να υπάρχει πόσιμο νερό από το δίκτυο ύδρευσης για όλες τις χρήσεις, αν παρατηρηθεί η όποια δυσλειτουργία παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα ώστε να παρέμβουμε με τους συνεργάτες μας, οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή πολιτών σε αυτά τα σημεία ύδρευσης είναι επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα του κάθε ενός.

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

• Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) ή του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

• Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

• Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

• Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

• Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

• Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

• Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).

• Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

• Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

• Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

Επιπλέον, αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης:

• Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.

• Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.

• Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.

Τηλ. Επικοινωνίας 2384024590
Τηλ. Προέδρου Δ.Ε.Υ.Α. 6989850875
Ε-Μail: deyaalmopias1@gmail.com

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας

1 σχόλιο:

  1. Η μονωση στους εξωτερικούς εκτεθειμένους σωλήνες είναι αναγκαία αφού μας αποτρέπει από αλόγιστη χρήση και συνεπώς σπατάλη.Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News