Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Καλάσνικοφ και πυρομαχικά βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα

Διαβάστε λεπτομέρειες

Καλάσνικοφ, πιστόλια και πυρομαχικά βρέθηκαν στο σπίτι - κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο διαμέρισμά της στην οδό Ζαϊμη εντοπίστηκαν δύο πολεμικά τουφέκια - καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) καθώς και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Επιπλέον, κοντά στο διαμέρισμα της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου (συνεργού της Ρούπα) στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο, που όπως προέκυψε από την έρευνα είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν χρήματα σε μετρητά.

Ερευνάται εάν προέρχονται από ένοπλες ληστείες που η 48χρονη διέπραξε το διάστημα που διέφευγε τη σύλληψη. Τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε παράλληλη επιχείρηση που διεξήγαγε το Σάββατο η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας ένας 55χρονος ποινικός, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο συνεργών της Πόλας Ρούπα. Στην κατοχή του φέρεται να βρέθηκαν μια πλαστή ταυτότητα και ένα όπλο. Πιθανολογείται ότι είναι συνεργός ενός 38χρονου ληστή που συνελήφθη την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη και ο οποίος είχε επαφές με την 48χρονη τρομοκράτισσα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες διέπραξαν το τελευταίο διάστημα περισσότερες από δεκαπέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα, με πιο πρόσφατη αυτή σε βάρος υποκαταστήματος της αλυσίδας “Γερμανός” στην Πεύκη, τον Δεκέμβριο.

Ερευνάται εάν σε κάποια από αυτές τις ληστρικές επιδρομές είχε συμμετάσχει η Ρούπα ή η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Ο 55χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για δύο ανθρωποκτονίες, ενώ αντίστοιχα ο 38χρονος συνεργός του για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά το 2008.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News