Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Γιούχαραν τον Τσίπρα σε θέατρο: Η απάντηση του πρωταγωνιστή Γιώργου Κοτανίδη

Γιώργος Κοτανίδης: Τι συνέβη με το γιουχάισμα στον Τσίπρα, μέσα στο θέατρο

Θεατές γιούχαραν τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα χτες Τετάρτη βράδυ στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», πριν και μετά την παράσταση του έργου «Ομπίντα».

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει η παράσταση, 20 περίπου από τους θεατές γιούχαραν άγρια τον πρωθυπουργό και του ζητούσαν να φύγει. Οι ασφαλίτες του κ. Τσίπρα μπήκαν στη μέση, προσπαθώντας να ησυχάσουν ή και να απομακρύνουν τους ταραξίες, ενώ ο πρωταγωνιστής κ. Γιώργος Κοτανίδης αναγκάστηκε να ανέβει στη σκηνή ζητώντας ηρεμία και φωνάζοντας «Ειρήνη υμίν». Τα σπρωξίματα δεν αποφεύχτηκαν.

Τελικά η παράσταση ξεκίνησε (με καθυστέρηση) και ολοκληρώθηκε, αλλά με το τέλος της, όταν ο κ. Τσίπρας πήγε προς τα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα τού φώναξε: «Από εκεί πας ντουγρού στη Σιβηρία κι αυτό σου αξίζει!».

Υπενθυμίζεται πως το «Ομπίντα» (στα ρώσικα θα πει πίκρα, κακοκάρδισμα) είναι ένα πολιτικό έργο που έγραψε ο ίδιος ο κ. Κοτανίδης. Αφορά τις τελευταίες ώρες της ζωής του έκπτωτου και εξόριστου γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, πριν την αυτοκτονία του στη Σιβηρία το 1973.

Γιώργος Κοτανίδης: Τι συνέβη με το γιουχάισμα στον Τσίπρα, μέσα στο θέατρο

Με μια ανάρτησή του στο facebook, ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης αναφέρεται σε όσα συνέβησαν το βράδυ που ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο θέατρο για να δει την παράσταση του και κάποιοι θεατές τον γιούχαραν.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Διάβασα στον τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο ότι κατά την είσοδο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης στην παράστασή μας "ΟΜΠΙΝΤΑ, οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη", υπήρξε γιουχάισμα εναντίον του από τους θεατές και ότι παρενέβην να σταματήσω τον "εμφύλιο" λέγοντας "ειρήνη υμίν". Μου τηλεφώνησαν και μου τηλεφωνούν αρκετά ΜΜΕ για να μάθουν τι έγινε. Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να πω ότι πράγματι, μια μικρή ομάδα θεατών αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα αλλά ως εκεί. Και παρενέβην για να προλάβω οποιαδήποτε ένταση που θα έκανε κακό στην παράσταση. Καλωσόρισα όλους τους θεατές, ευχήθηκα «καλή χρονιά» και είπα ότι "το θέατρο ενώνει". Όταν στο τέλος της παράστασης ο κ. Τσίπρας ερχόταν στα παρασκήνια να μας συγχαρεί, μια κυρία τον αποδοκίμασε και πάλι λέγοντας ότι "του αξίζει να μείνει στη Σιβηρία". Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός μου πολιτισμός με ωθούν να πω και τούτο: Είναι τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου ότι μας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας για να δει τη δουλειά μας, όπως είναι τιμή μας ο ερχομός του κάθε θεατή. Το γεγονός ότι στο πολιτικό πεδίο οι απόψεις μου είναι δηλωμένα αντίθετες περιποιεί τιμή στον ίδιο. Είναι ανάγκη νομίζω να διαχωρίσουμε τους θεσμούς από τη μικροπολιτική".

1 σχόλιο:

  1. ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί κάνουν κριτική στον Τσίπρα γιατί δεν λειτούργησε ως αληθινός αριστερός.Αλλά: ως όργανο της δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News