Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο αναπτυξιακό νόμο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, την Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και το Επιμελητήριο Πέλλας

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 14 Ιανουαρίου (έναρξη στις 11:00), θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας στο Βαρόσι ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων της Πέλλας μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που συνδιοργανώνεται με την Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και το Επιμελητήριο Πέλλας.

Αρχικά, θα παρουσιαστεί από τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτόν.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν τα παρακάτω προγράμματα του ΕΣΠΑ που αναμένονται τους επόμενους μήνες:

- Σύγχρονη μεταποίηση (100 εκατ.), που θα χρηματοδοτήσει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού υφιστάμενων ή νέων επιχειρήσεων και την ψηφιοποίηση αυτών, καθώς και δράσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

- Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας

- Συνεργατικοί Συνεταιρισμοί

‐ Δικτυώσεις (80 εκατ.), που θα χρηματοδοτήσει τις συνέργειες μικρομεσαίων επιχειρήσεων για νέα επιχειρηματικά μοντέλα με κατεύθυνση τη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων.

- Εξωστρέφεια

- Διεθνοποίηση ΜΜΕ (100 εκατ.), για τη χρηματοδότηση εξωστρεφών δράσεων υφιστάμενων επιχειρήσεων, όπως την συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, μελέτες για τη διείσδυση σε νέες αγορές, την πιστοποίηση για την προσαρμογή σε δεδομένα άλλων χωρών κλπ.

- Ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Βιομηχανίας (30 εκατ.), για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που βασίζονται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και επεξεργάζονται απορρίματα τρίτων παράγοντας νέα προϊόντα.

- Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας (53 εκατ.), για την ενίσχυση ανέργων άνω των 45 ετών με πρότερη επιχειρηματική/επαγγελματική εμπειρία που σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση στον τομέα της εμπειρίας τους.

- Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων τοπικής εμβέλειας για τη μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα (40 εκατ.).

Τόσο ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, όσο και τα παραπάνω προγράμματα, με συνολικό προϋπολογισμό 403 εκατομμύρια ευρώ, αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για την τοπική ανάπτυξη της Πέλλας, καθώς έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της μεταποίησης στη χώρα και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα.

Απευθύνονται τόσο σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και σε νέες, που δραστηριοποιούνται στους εννέα (9) τομείς προτεραιότητας της οικονομίας:

- Αγροδιατροφή
‐ Βιομηχανία Τροφίμων,
- Τουρισμός
 - Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες,
- Υλικά
‐ Κατασκευές,
- Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών,
- Ενέργεια,
- Εφοδιαστική Αλυσίδα,
- Περιβάλλον,
- Υγεία, με έμφαση σε επιχειρήσεις της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News