Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μνημείων σε Αετοχώρι, Άλωρο και Χρυσή

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ κ. ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ενημέρωσης με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη και κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη.

Κατά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την κ. Τσιγαρίδα για την καλή συνεργασία, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση μνημείων του Δήμου Αλμωπίας. Συγκριμένα, υπήρξε εκτενής αναφορά στα παρακάτω θέματα:

-Συντήρηση της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Αετοχώρι. Η παραπάνω παρέμβαση θα στοχεύει στην ανάδειξη του Ναού, αλλά και στην προστασία του ώστε να μην καταστραφεί από την φθορά του χρόνου.

-Ανάδειξη του Κάστρου της Χρυσής. Ήδη ο Δήμος Αλμωπίας έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και μένει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η ανάδειξη αυτού του Βυζαντινού μνημείου είναι χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

-Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου και γέφυρας στο Άλωρο. Είναι επιτακτική η ανάγκη για ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου όπως επίσης και της γέφυρας «του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τοποθεσίες που μπορούν να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες αν αξιοποιηθούν σωστά.

Η συζήτηση εστίασε επίσης στην προβολή αλλά και τη σύνδεση όλων των μνημείων της Αλμωπίας με την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η τοποθέτηση banners σε διάφορα σημεία της Αλμωπίας όπως στην είσοδο της Αψάλου, που θα σχετίζονται με την προβολή τουριστικών – αρχαιολογικών θεμάτων.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τονίστηκε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει συνέργια και συντονισμός στρατηγικών στόχων ανάμεσα στους δύο φορείς προκειμένου να αξιοποιηθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά. 







7 σχόλια:

  1. ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.Απλά το κράτος δεν έχει χρήματα και ακόμα σημαντικότερα έργα.Ειδικά πάντως στη Χρυση με τόσες άκρες των κατοίκων το θέμα θα έπρεπε να λυθει με δικές τους κινήσεις.Έστω και τώρα δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ, ΤΟΣΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καμπαναριό του Αετοχωριου θα αναδειχθεί?

      Διαγραφή
  3. η γέφυρα του Μέγα Αλεξάνδρου ανήκει στην Άψαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πέμπτο πρόσωπο της φωτογραφίας είναι
    Άνθρωπος του τόπου μας και γνωρίζω πολύ καλά ότι κατέχει σημαντική θέση στην αρχαιολογική υπηρεσία είναι προϊστάμενος διοικητικού - οικονομικού
    Και μέσα από αυτήν την θέση εδώ και ένα χρόνο έχει αρχίσει και δείχνει το ενδιαφέρον της ή υπηρεσία για την περιοχή μας.
    Παρεβρεθηκα στην εκδήλωση για το κλείσιμο του ιντερεκ στο Λουτράκι και ο ίδιος άκουσα ότι αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος οι μελέτες για το κάστρο της χρυσής δεν θα υλοποιούνταν.
    Επίσης δεν είναι τυχαίες οι παρεμβάσεις στο 2016 στο αετοχώρι ,στην Κωνσταντία και στο μοναστηράκι .
    Ερωτω λοιπόν το συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου ποιος ο λόγος για την μη αναφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου? Απεναντίας μάλιστα θα έπρεπε να αναφέρονταν με τον ανάλογο σεβασμό στο πρόσωπο του .
    Ας προσέχετε περισσότερο παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις πολύ δίκιο φίλε Χρ. Παπαδόπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αγιος Δημήτριος είχε και ένα καμπαναριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News