Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΓΕΕΘΑ: Τα τουρκικά πλοία στα Ίμια παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους

Περίπου δύο ώρες αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την είδηση του πλου στα Ίμια τουρκικού πλοίου που μετέφερε τον αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε την εξής ανακοίνωση με τίτλο: «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων» όπου αναφέρεται:

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

4 σχόλια:

  1. Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ όλα καλά.
    Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορα μάς ,ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΕΟΝΑΖΊ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την είπες τη βλακεία της ημέρας, ως φασίστας νεοναζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ,Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ ΠΟΙΟΣ ΦΟΥΣΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News