Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Ντίλαν Ρουφ

Οι ένορκοι συνεδρίασαν περίπου τρεις ώρες πριν καταλήξουν στην ποινή

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, ο οποίος το 2015 είχε εισβάλει σε μια εκκλησία Αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα δολοφονώντας εν ψυχρώ εννέα άτομα.

Ο Ρουφ είχε κριθεί ένοχος για 33 κατηγορίες, από τις οποίες οι 17 ήταν πιθανό να επιφέρουν θανατική ποινή.

Οι ένορκοι συνεδρίασαν περίπου τρεις ώρες πριν καταλήξουν στην ποινή.

Ο Ρουφ ήταν νοσταλγός του απαρτχάιντ και είχε πρόθεση, να πυροδοτήσει έναν «φυλετικό πόλεμο». Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε, αρχικά σχεδίαζε να επιτεθεί σε ένα κολέγιο, σύμφωνα με έναν φίλο του, τον οποίο επικαλούνται η εφημερίδα Washington Post και το δίκτυο NBC News.

Στην επίθεση σκοτώθηκαν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κλιμέντα Πίνκνι, 41 ετών, οι τρεις πάστορες Ντιπέιν Μίντλετον Ντόκτορ, 49 ετών, Σαρόντα Κόλμαν Σίνγκλετον 45 ετών, ο Ντάνιελ Σίμονς, 74 ετών, η Κίνθια Χαρντ 54 ετών, η Σούζι Τζακσον, 87 ετών, η Έθελ Λανς 70 ετών και η Μίρα Τόμπσον 59 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News