Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κυριάκος σε Τσίπρα: Αφού δεν μπορείς, παραιτήσου - Εκλογές για να ανασάνει η χώρα

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα «να μην διανοηθεί να αναζητήσει συνενόχους για τα δικά του λάθη», ζητώντας τη στήριξη της αντιπολίτευσης για την ψήφιση νέων επιπρόσθετων μέτρων, αλλά να προκηρύξει το συντομότερο δυνατό εκλογές, «για να μπορέσει η χώρα να ανασάνει» έστειλε, με ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακούω» είπε ο κ. Μητσοτάκης, «τις τελευταίες ημέρες να επανέρχονται από κύκλους της κυβέρνησης σενάρια για τη στήριξη νέων μέτρων και από την αντιπολίτευση. Ας τα ξεχάσει αυτά ο κ. Τσίπρας. Το δίλημμα πλέον είναι ένα: με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί μόνο με εκλογές».

«Πριν λίγες μέρες» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «συμπληρώθηκαν δύο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα. Ήταν τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. Σε όλους τους τομείς η Ελλάδα έκανε βήματα πίσω… Το 80% των Ελλήνων, σήμερα, πιστεύει ότι τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα πριν από δυο χρόνια… Υποσχέθηκαν ελπίδα και προκάλεσαν κοινωνική κατάθλιψη. Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκαναν χειρότερη τη ζωή των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Υποσχέθηκαν διαφάνεια και αξιοκρατία και στήνουν νέα διαπλοκή, νέο πελατειακό κράτος… Ποτέ η χώρα δεν έχει ξαναγνωρίσει πιο ανεύθυνη, πιο αδίστακτη και πιο επιζήμια κυβέρνηση… Συνοψίζοντας την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τρεις λέξεις περιγράφουν τα πάντα: ψέματα, ανικανότητα, φόροι».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, λέγοντας: «Επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη. Καθυστερούν. Χάνουν κεφάλαιο αξιοπιστίας. Διαβάζουν λάθος τους συσχετισμούς. Μας έλεγαν ότι έχουν απομονώσει τους ακραίους και ότι δημιουργούν μια μεγάλη συμμαχία με νέους συσχετισμούς. Και προχθές στο Eurogroup ήταν όλοι απέναντί μας. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Τα ίδια έκαναν το πρώτο εξάμηνο του 2015 που μας κόστισε σχεδόν 90 δισεκατομμύρια και γύρισε πολλά χρόνια πίσω την οικονομία μας. Τα ίδια κάνανε με την πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε με ένα χρόνο καθυστέρηση και μας κόστισε το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, τον "κόφτη" και το Υπερταμείο. Τα ίδια κάνουν και τώρα… Για μια αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και 12 μήνες με λιγότερες απαιτήσεις, σήμερα -ακριβώς λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης- εγείρονται από παντού πρόσθετες απαιτήσεις σε βάρος της χώρας μας… Την ίδια στιγμή κάποιοι ακραίοι κύκλοι επαναφέρουν σενάρια Grexit. Και γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας, ας κάνει στην άκρη. Πάνω από τα δικά του πολιτικά συμφέροντα βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αυτός τα έφερε ως εδώ τα πράγματα και αυτός θα πρέπει να τα διαχειριστεί. Η αποτυχία του κ. Τσίπρα, δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας. Η Ελλάδα μπορεί καλύτερα και αξίζει καλύτερα. Αφού ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας παραιτηθεί τώρα. Και ας δώσει στους Έλληνες τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Τώρα. Προτού να είναι πολύ αργά».

«Η Ελλάδα θα σηκώσει ξανά ψηλά το κεφάλι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Και θα το πετύχει με το δικό μας τρόπο. Με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με τη δύναμη της αλήθειας. Και είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι και ο κόσμος αλλάζει. Αρχίζει να γυρίζει την πλάτη στις θεωρίες για εύκολες λύσεις. Ξέρει ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει με ένα νόμο και ένα άρθρο… Οι πολίτες είναι θετικοί σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ζητούν αλήθεια, ζητούν αξιοκρατία. Επιθυμούν μικρότερο και καλύτερο Κράτος, απαιτούν λιγότερους φόρους. Οι πολίτες στηρίζουν την Συμφωνία Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση που τους προτείνουμε».


«Αυτήν την μεγάλη και συχνά σιωπηρή κοινωνική πλειοψηφία είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε. Τις δυνάμεις της λογικής, της ευθύνης, του εθνικού καθήκοντος. Του μέτρου. Τις δυνάμεις της δημιουργίας που θέλουν να αναπνεύσουν» προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτούς θα αφορούν οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές μας. Λιγότεροι φόροι για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Μείωση ΕΝΦΙΑ. Μείωση φορολογίας για επιχειρήσεις. Σχολεία και πανεπιστήμια με μεγαλύτερη αυτονομία. Σύστημα περίθαλψης με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα. Αξιολόγηση στο δημόσιο. Για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι και να ωφελούνται οι πολίτες. Επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης. Και πάνω από όλα επενδύσεις. Έχω δεσμευθεί ότι το πρόγραμμά μας μπορεί να δημιουργήσει 120.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας το χρόνο. Όχι μερικής απασχόλησης. Όχι των 300 ευρώ. Ποιοτικές θέσεις, με μακροχρόνια προοπτική, με ανάλογες αμοιβές. Αυτό είναι ο μεγάλος μας στόχος. Από αυτό θα κριθούμε… Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε με τους πολλούς. Και οι πολλοί είναι πλέον μαζί μας. Είμαστε έτοιμοι τη μεγάλη Πολιτική Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Η Ελλάδα θα γίνει ξανά δυνατή και περήφανη. Οι Έλληνες θα σηκώσουν ξανά ψηλά το κεφάλι» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

17 σχόλια:

  1. καλά, οι Μητσοτάκηδες δεν κυβερνούσαν τον τόπο τόσα χρόνια? ο Τσίπρας ένας περαστικός είναι.Σ αυτον θα τα φορτώσουμε όλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκεί στο Δήμο αριδαίας να ξέρετε οτι οι καθυστερησεις και αστοχιες στο αποχετευτικό θα σημάνουν το πολιτικό ''τέλος '' αρκετών.Η τραγική καθημερινότητα που βιώνουμε θα ξεσηκώσει ακόμα και νεκρους.Θα οργανωθούμε σε κινήματα , θα φιάξουμε ομάδες πολιτών, θα αναλύσουμε και θα παρατηρήσουμε τη ζωή του καθένα για το βασανισμό που μας προσφέρεται.Εχω άσθμα και υποφέρω.Ζητείστε μου συγνωμη ρε καθήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως τ αρ..... μας τα δυο, οσο για τους Μητσοτακηδες εχεις δικαιο, γυρω στα 40 χρονια κυβερνουσαν, ου να μου χαθεις βρωμιαρη σκατοψυχε.

      Διαγραφή
    2. ΝΕΚΡΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ ΟΥΡΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
  3. Εδω που τα λεμε δεν ειναι και ο καλυτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με ποιους τα λετε? ετσι για να καταλαβουμε κ εμεις οι αγγραματοι

      Διαγραφή
  4. Είναι δυνατόν αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα, να θέλουν να την σώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυο ηλιθιοι συζητανε ποιος θα μας κυβερνησει! Εκει καταντησες ελληνα να σε διοικουν ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωρε αγαμία πού σέ δέρνει, τσίτα τα νεύρα σου....γάμα γάμα γάμα...επειγόντως.

      Διαγραφή
    2. Εσυ συνηθησες να σε γ… νε οποτε τι να πω μπουφε

      Διαγραφή
  6. Η ιστορια στην Ελλαδα επαναλαμβανεται !!Παντα θαναι δυο,που θα μαχονται για την ΚΑΡΕΚΛΑ κι οχι για την Ελλαδα !!Ευτυχως που υπηρχαν και καποιες μικρες Αναλαμπες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε πλέον ένας γελοίος λαός και ο Κούλης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός γιατί δεν μας αξίζει και κάτι καλύτερο. Ούτε καν τα παιδιά σας δεν σκεφτεσθε μίζερα ανθρωπάκια. Τους Μητσοτακηδες τους τάισε καλα η ψαροκωσταινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω τους τωρινους χα..χα..χα..ποσο κομπλεξικος γελοιος εισαι, οι Μητσοι κυβερνουσαν σαραντα χρονια ρε Μητσο; καλη μνημη εχεις.

      Διαγραφή
    2. ΕΚΕΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙΣ 4.06,ΝΑ ΠΟΝΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
    3. ποιον θες ρε 4.06 τον Τρικουπη η τον Βενιζελο?

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News