Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Πότε θα κλείσει η αξιολόγηση - Ποιοι ήθελαν να μας τραβήξουν το αυτί για το επίδομα

Η τιμωρία δεν αφορά στη χορήγηση του επιδόματος και το "πάγωμα" του ΦΠΑ

Αν όχι τον Ιανουάριο, σίγουρα το Φεβρουάριο, αναμένεται να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από πληροφορίες από γερμανικούς και γαλλικούς διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες.

Γερμανοί και Γάλλοι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, αφού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την ενίσχυση των 617 εκατομμυρίων ευρώ προς τους συνταξιούχους και το "πάγωμα" του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το προσφυγικό βάρος, τόνισαν ότι “θα σας τραβήξουμε λίγο το αυτί και θα προχωρήσουμε παρακάτω".

Η τιμωρία δεν αφορά στη χορήγηση του επιδόματος και το "πάγωμα" του ΦΠΑ, γιατί οι προαναφερόμενοι διπλωμάτες χαρακτήρισαν πολύ λογικές τις κινήσεις και κανένας ουσιαστικά δεν θα μπορούσε να αντιταχθεί και να πει όχι.

Όμως, η ενόχληση προήλθε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και γι΄ αυτό το λόγο θα μας τραβήξουν λίγο το αυτί (στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι οι Θεσμοί μάλλον δεν επρόκειτο να ανάψουν το πράσινο φως, όπως δείχνει η εμπειρία του παρελθόντος).

Οι προαναφερόμενες θέσεις που εξέφρασαν Γερμανοί και Γάλλοι διπλωμάτες και η ήπια αντίδραση φανερώνει και τη διάθεση που υπάρχει να υπάρξει κάποια αντίδραση στη μονομερή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης για λόγους παραδειγματισμού, χωρίς να τορπιλιστεί η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία, όπως λένε στις Βρυξέλλες θα πρέπει να κλείσει πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές των οποίων ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 23 Απριλίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News