Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Χριστόδουλος: 9 χρόνια από την εκδημία του - Η τελευταία συγκλονιστική εμφάνιση (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο», είχε εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες το προηγούμενο απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Ξημερώματα 28ης Ιανουαρίου όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, νικημένος από την επάρατη νόσο.

«Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο», είχε εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες το προηγούμενο απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Στο πέρασμα επτά ολόκληρων μηνών η εικόνα του είχε αλλοιωθεί. Τα σημάδια της ασθένειας έκαναν μέρα με τη μέρα όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους, στο πρόσωπό του, τη φωνή του, τις δυνάμεις που σιγά σιγά τον εγκατέλειπαν.
 

«Ήταν ένας ήσυχος θάνατος. Δεν υπέφερε στο τέλος. Προσευχόμασταν διαρκώς γι’ αυτόν, ενώ χθες το απόγευμα τελέσαμε το μεγάλο ευχέλαιο και του διαβάσαμε την συγχωρητική ευχή. Έφυγε έτοιμος, έχοντας εξομολογηθεί και προετοιμασθεί πνευματικά», δήλωσε δακρυσμένος στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος ήταν πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Χριστοδούλου. «Έχασα τον πατέρα μου», πρόσθεσε.

Τα μάτια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου έκλεισε, σύμφωνα με την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, ο αρχιδιάκονός του π. Άνθιμος.

Ο Μακαριστός Χριστόδουλος έσβησε ακριβώς 9 χρόνια και 9 μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή του το 1998 στο Αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Αθηνών.

5 σχόλια:

  1. Αν ζουσε σημερα ο Μακαριστος ολοι θα πέφταν να τον φανε χαρακτηριζοντάς τον φασιστα ομοφοβικό ακροδεξιο νεοναζι οπιστοδρομικο μεσσαιωνιστη εξωγηινο κ.ο.κ βλέπε Αμβροσιο!!κοιταχτείτε στον καθρέφτη ολοι εσεις οι διεθνηστες-αριστεροι-κκεδες και δειτε πραγματικά ποιος ειναι ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. enas apo tous teleutaious megalous ellines pou stin thesi tou arhierea timisan toso tin thriskeia mas oso kai tin simaia mas!!!athanatos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να ζούσε θα έβαζε τάξη σε πολλά θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έφυγε δυστυχώς από την απέραντη νόσο. Τον φάγανε τον άνθρωπο. Πρόσφερε στην ανθρωπότητα παρα πολλά και είχε ακόμα να προσφέρει. Να είναι καλά εκεί που είναι και να μας δίνει κουράγιο και υπομονή με αυτά που έχουμε να περάσουμε εμείς εδώ κάτω. Αιώνια η μνήμη του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΓΕΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ!ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΔΕΞΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΤΛ!ΕΓΩ ΚΡΑΤΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ.............ΚΡΑΤΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ!ΚΡΑΤΩ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ!ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News