Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ελέγχους και τις Κυριακές ξεκινούν 900 υπάλληλοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Η εργασία θα παρέχεται κατά τις ώρες από 6:00 μέχρι 22:00


Ελέγχους και τις Κυριακές, σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θα ξεκινήσουν 900 υπάλληλοι που υπηρετούν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς και στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).


Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, γράφει το ΑΜΠΕ, οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μεταφορικά μέσα, κ.λπ., με στόχο τον έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.



Στην εν λόγω απόφαση, τονίζεται η ανάγκη ελέγχου - επιθεώρησης επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες, ως εκ της φύσεως του αντικειμένου της οικονομικής τους δραστηριότητας, λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδος.


Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, ο ανωτέρω αριθμός των υπαλλήλων μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση του αριθμού των ωρών ανά υπάλληλο, χωρίς, όμως ο συνολικός αριθμός των ωρών να υπερβεί τις 96 ώρες ανά υπάλληλο το εξάμηνο.


Η εργασία θα παρέχεται κατά τις ώρες από 6:00 μέχρι 22:00.


Παράλληλα, εγκρίθηκε η υπερωριακή απασχόληση των 900 υπαλλήλων. Η νυχτερινή εργασία θα παρέχεται κατά τις ώρες από 22:00 μέχρι 06:00. Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση, ορίζονται οι προϊστάμενοι των περιφερειακών διευθύνσεων του ΣΕΠΕ και για την Κεντρική Υπηρεσία ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, οι οποίοι θα βεβαιώνουν την πραγματοποίηση των υπερωριών και την εκτέλεση του αντίστοιχου έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News