Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σχέδιο για την απασχόληση μαθητών στο σχολείο μέχρι τις 8 το βράδυ

Ακόμη εξήγγειλε «πολύ σύντομα την ίδρυση περισσότερων βρεφικών σταθμών»

Σχέδιο ώστε να μπορεί να παραμένει το παιδί στο χώρο του σχολείου έως και τις 8 το βράδυ ανακοίνωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, προαναγγέλλοντας «ένα πλέγμα παροχών-υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί».

Όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κατσαφάδου, τα παιδιά θα μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μ.μ. και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία. «Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 16.000 και μετά θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα ανασχεδιάσουμε», ανέφερε η κ. Φωτίου.

«Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ», πρόσθεσε.

Ακόμη εξήγγειλε «πολύ σύντομα την ίδρυση περισσότερων βρεφικών σταθμών» λέγοντας ότι «το περσινό σύστημα που εφαρμόσαμε με το voucher ανέδειξε αυτό που ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί, ότι δηλαδή η χώρα δεν έχει βρεφικούς σταθμούς». «Αυτό το μελετάμε στο υπουργείο μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών και μαζί με το Ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των βρεφικών σταθμών» σημείωσε.

Υπενθύμισε επίσης ότι «δώσαμε για πρώτη φορά το δικαίωμα σε 45.000 παιδιά να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που προέρχονταν όχι μόνο από εργαζόμενες μητέρες, αλλά από άνεργες μητέρες και από φτωχές οικογένειες».

2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 12 ΩΡΕΣ (08 - 20); ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΤΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δωσουμε κ τα κρεβατια τους να κοιμουνται εκει.. να βγαινουν μονο σκ για να ξεσαλωνουν στα μπαρακια... Καθε χρονο κ σκατοτερα

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News