Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Τα 8 πράγματα που πρέπει να αντικαθιστάς πιο συχνά στο μπάνιο σου! Γεμίζουν μικρόβια

Αντικείμενα απαραίτητα για την καθημερινή μας καθαριότητα

Το μπάνιο σου μπορεί να είναι ένας χώρος που απολυμαίνει το σώμα σου, ωστόσο, παράλληλα μπορεί να γίνει η τέλεια εστία βακτηρίων μέσα στο σπίτι λόγω της υγρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών.

Αντικείμενα απαραίτητα για την καθημερινή μας καθαριότητα μπορούν τελικά να την εμποδίσουν αν δεν ανανεωθούν εντός του χρονικού διαστήματος που πρέπει.

1) Σφουγγάρι (Πρέπει να αλλάζει κάθε τρεις εβδομάδες)
Είναι λογικό ότι το να καθαρίζει κάποιος το σώμα του με το ίδιο σφουγγάρι καθημερινά φτάνει στο σημείο να είναι ανθυγιεινό. Τα νεκρά κύτταρα σε συνδυασμό με την θερμότητα και την υγρασία γεννούν βακτήρια.

2) Πέτσετες (Πρέπει να τις αλλάζεις κάθε μέρα)
Οι πετσέτες δεν πρέπει να πλένονται με την συχνότητα που πλένονται τα ρούχα μας. Τα νεκρά κύτταρα πουν έχουν παραμείνει πάνω της σε συνδυασμό με την υγρασία, αναπτύσσουν μικρόβια. Στο μπάνιο πρέπει να υπάρχουν καθαρές πετσέτες κάθε μέρα.

3) Σφουγγαράκια για το μακιγιάζ (Πρέπει να αλλάζουν κάθε έξι μήνες)
Οπως το σφουγγάρι της κουζίνας και του μπάνιου, έτσι και τα σφουγγαράκια για το make up γίνονται πηγή βακτηρίων. Κανονικά θα πρέπει να πλένονται κάθε φορά που χρησιμοποιούνται. Με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Επειτα να στραγγίζονται και να στεγνώνουν καλά. Αντικατάσταση κάθε έξι μήνες.

4) Οδοντόβουρτσες (Αντικατάσταση κάθε τρεις μήνες)
Εκτεθειμένες σε πλήθος μικροβίων. Η οδοντόβουρτσα δεν είναι μόνο είναι ένα «σφουγγάρι» που απορροφά τα βακτήρια του στόματός σου αλλά βάλλεται και από άλλα μικρόβια που βρίσκονται στα μπάνιο σου. Πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις μήνες.


5) Πετσέτες για τα χέρια (Πρέπει να αντικαθίσταται καθημερινά)
Τις χρησιμοποιείς αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Και όχι μόνο εσύ. Φαντάσου πόσα μικρόβια συγκεντρώνουν μέχρι το τέλος της ημέρας από τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού, αν υπάρχουν.

6) Χαλάκι στο μπάνιο (Θα πρέπει να αλλάζει κάθε εβδομάδα)
Το ποδοπατάς εσύ, το ποδοπατούν και οι υπόλοιποι που μπορούν να μένουν στο σπίτι ή μπορεί να το επισκέπτονται. Το ιδανικό είναι να έχεις δύο. Ετσι τη μία εβδομάδα να πλένεις το ένα και να βάζεις το άλλο.

7) Σαπούνι για το πρόσωπο (Πρέπει να το πετάς σε λιγότερο από ένα χρόνο)
«Τι, θα λήξει το σαπούνι;». Λάθος σκέψη. Το σαπούνι μπορεί να γεμίσει μικρόβια όταν βρίσκεται εκτεθειμένο. Μην χρησιμοποιείς το ίδιο για πολύ μεγάλα διαστήματα.

8) Κουρτίνα μπάνιου: (Πρέπει να αλλάζει κάθε τρεις μήνες)
Μην την αφήνεις να φθείρεται, η εικόνα είναι πολύ κακή όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News