Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

7 λόγοι που νιώθεις συνεχώς κουρασμένη!

Το ότι είσαι συνεχώς κουρασμένη δεν οφείλεται απαραίτητα στην έλλειψη ύπνου

Θα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι παρά το ότι το προηγούμενο βράδυ είχες ξαπλώσει νωρίς.

Γιατί νιώθεις συνεχώς κόπωση και δεν νιώθεις γεμάτη ενέργεια ενώ έχεις κοιμηθεί αρκετά. Το ότι είσαι συνεχώς κουρασμένη δεν οφείλεται απαραίτητα στην έλλειψη ύπνου αλλά και σε άλλους παράγοντες, των οποίων η σημασία μπορεί να σου διαφεύγει μέσα στην απαιτητική σου ημέρα.

1) Το σπίτι σου είναι ακατάστατο: Έρευνες έχουν δείξει ότι η ακαταστασία στο σπίτι μας αποσυντονίζει και μας κουράζει. Ένα «ζεν» σπίτι θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και να νιώσεις πιο ξεκούραστη.

2) Δεν κοιμάσαι με σταθερό ωράριο: Μπορεί να λες ότι θα πας για ύπνο στις 10 αλλά τελικά κοιμάσαι στις 2 το ξημέρωμα. Το σώμα σου αποσυντονίζεται και έτσι δεν ξεκουράζεται καλά.

3) Πηγαίνεις για ύπνο εκνευρισμένη: Έρευνες έχουν δείξει ότι η ποιότητα του ύπνου σου επηρεάζεται από την διάθεσή σου πριν κοιμηθείς. Όταν έχεις ένταση πριν τον ύπνο, είναι φυσικό να αργείς να συγκεντρωθείς για να κοιμηθείς.

4) Χρειάζεσαι περισσότερο σίδηρο: Όταν υπάρχει έλλειψη σιδήρου, νιώθεις συνεχώς κουρασμένη. Το καθημερινό σου διαιτολόγιο πρέπει να περιλαμβάνει τροφές όπως το σπανάκι,τα πουλερικά και τα όσπρια που λειτουργούν ως πολυβιταμίνες για τον οργανισμό.

5) H αλλαγή του καιρού: Οι αλλαγές στη θερμοκρασία είναι φυσικό πολλές φορές να σε αποσυντονίζουν.

6) Έκθεση μπροστά σε οθόνες: Η πολύωρη έκθεση μπροστά από οθόνη τηλεόρασης, κινητού και υπολογιστή κουράζει.

7) Είσαι αφυδατωμένη: Η έλλειψη νερού δεν επηρεάζει μόνο το πεπτικό σου σύστημα που δεν λειτουργεί σωστά, αλλά και την διάθεσή σου και την ενέργειά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News