Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κοπανατζής για... Γκίνες! Υπάλληλος του ΕΚΑΒ Πέλλας δεν πάτησε στη δουλειά για 5 χρόνια!

Ο ίδιος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αριδαία Πέλλας

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, υπαλλήλου του ΕΚΑΒ Πέλλας, κατηγορούμενου ότι επί πέντε χρόνια δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του, ενώ εισέπραττε κανονικά το μισθό του, λαμβάνοντας ακόμη και αποδοχές για υπερωριακή απασχόληση, εισηγείται η εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλλε ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευάγγελος Μπακέλας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο κατηγορούμενος διασώστης, που διώκεται για απάτη, εισέπραξε το διάστημα 2006-2011 αποδοχές, ύψους 126.381,16 ευρώ, «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε».

Στην ίδια πρόταση, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για άμεση συνέργεια στην απάτη, τρεις προϊστάμενοί του, στα καθήκοντα των οποίων -το επίμαχο χρονικό διάστημα- περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η κατάρτιση κι ο έλεγχος της ορθής εκτέλεσης του προγράμματος εργασίας και κίνησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πέλλας.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, ο βασικός κατηγορούμενος «έπαυσε αδικαιολόγητα να προσέρχεται στην υπηρεσία, η απουσία του δε αυτή δεν ανακοινώθηκε στην κεντρική υπηρεσία και δεν αποτυπωνόταν ούτε στα προγράμματα εργασίας του ΕΚΑΒ που καταρτίστηκαν σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπέγραφαν οι συγκατηγορούμενοί του, ούτε στις αντίστοιχες μηνιαίες εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας, αλλά υποβάλλονταν μόνο τα αρχικά καταρτιζόμενα προγράμματα και όχι τα τελικώς εκτελεσθέντα».

Κατά την ίδια πρόταση, όταν παρίστατο ανάγκη, την υπηρεσία του την εκτελούσαν άλλοι συνάδελφοί του, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αριδαία Πέλλας, όπως επίσης ως υπεύθυνος λειτουργίας δύο επιχειρήσεων με λέβητες και εμπόριο βιομάζας, αποκομίζοντας από τις δραστηριότητες αυτές εισοδήματα.

Μάλιστα, με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου πέτυχε τη χορήγηση δύο τραπεζικών δανείων, το πρώτο ύψους 120.000 ευρώ και το δεύτερο ύψους 20.000 ευρώ, για την αγορά -αντίστοιχα- μίας κατοικίας και δύο αγροτεμαχίων. Ο ίδιος, απολογούμενος σε ανακριτή, απέδωσε την απουσία του σε λόγους υγείας και επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του δήλωσαν άγνοια για την απουσία του.

Αντίθετα, στην περίπτωση καθαρίστριας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που κατηγορείται ότι πέτυχε το διορισμό της προσκομίζοντας πλαστό απολυτήριο δημοτικού, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Βασίλης Φλωρίδης, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Για την παραπομπή ή μη όλων των παραπάνω σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με την έκδοση βουλευμάτων.

---
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

21 σχόλια:

  1. KAPOTE DIABASA OTI MIA KYRIA GRAMMATEAS APO KAPIO YPOURGIO
    EIXE ANAFERH, OTI O N.PELLHS EINAI O PIO DIEYTHARMENOS
    MHPOS EIXE DIKIO???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε ρε καποτε με το ΠΑΣΟΚ ΓΑ@@@ΜΕ και δερναμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και νεα δημοκρατια 2006-2009 και πασοκ και συμπολιτευση

      Διαγραφή
  3. Με τίποτα άλλο δεν έχετε ν΄ασχοληθείτε τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Εδώ πάγωσε ο τόπος..δεν έχουμε νερό πουθενά.Αίσχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγόρασε εμφιαλωμένα

      Διαγραφή
    2. ποια ιδια βρε αρχιδι? δεν σ ενδιαφερει εσενα τοσο σοβαρη απατη? αισχος θεωρεις τοσο μεγαλη καραμπινατη υποθεση? μαλλον για καποιο λογο σε ποναει.αντε σαλτα και γαμησου και ευχομαι, για να μη νιωθω εγω ο μαλακας, να τον ξεσκισουν τον μπινε.

      Διαγραφή
    3. ΡΕ 9.Ο1 ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ; ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ;

      Διαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΕ ΕΔΩ ΕΝΟΜΕΝΩ ΔΥΝΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να του παρουν πισω τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστη η παρατηρηση σου, δυστυχως ομως δεν προβλεπεται. το ιδιο εγινε και με τους πολιτικους, που απλά πηγαν φυλακη. το παραδακι ομως τους εμεινε να το χαίρονται.

      Διαγραφή
    2. Εγώ μαθαίνω οτι θά πάει φυλακή, πλέον οι νόμοι αλλάξανε.

      Διαγραφή
    3. πρωτα με ενδιαφερει να παυθεί απο δημοσιος και μετα αν θα παει μεσα.

      Διαγραφή
    4. πεσμου οτι δουλευει ακομη στο δημοσιο να σαλταρω, φανταζομουν οτι πηρε τον πουλο.

      Διαγραφή
    5. σαφως και δουλευει ακομα. γιαυτο γινεται η δικη,αν βγει ενοχος ΤΟΤΕ ΘΑ τιμωρηθει

      Διαγραφή
  6. για αυτους που κανανε τις βαρδιες του με πληρωμη απο τον κατηγορουμενο τι προβλεπει ο νομος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο αναμαρτητος πρωτος το λιθο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου που και πότε θα φέρω ένα ολόκληρο φορτηγό με πέτρες να σου πετάω λίθους για εβδομάδες!!.
      Αυτός ο γνωστός άγνωστος πρέπει άμεσα να πάει στην φυλακή!Είναι απατεώνας και το κυριότερο θα μπορούσε κάποιος άλλος να ήταν στην θέση του και να δούλευε και να μην τον "έτρωγε" η ανεργία.

      Διαγραφή
  8. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ. ΕΔΙΝΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News