Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο 1ος κύκλος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Η ενεργοποίηση της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών ήταν μία από τις εξαγγελίες του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο 1ος κύκλος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, στην έδρα της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Η ενεργοποίηση της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών ήταν μία από τις εξαγγελίες του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στόχος της Ακαδημίας αποτελεί τόσο η κατάρτιση και ο υψηλός βαθμός εξειδίκευσης που θα πρέπει να κατέχει το έμψυχο δυναμικό του κόμματος, όσο και η ευρεία αντιληπτική προσέγγιση σε κυρίαρχα ζητήματα πολιτικής ατζέντας». Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, οι εισηγητές δεν επιλέχθηκαν με βάση την κομματική τους ιδιότητα. Εκτός του ότι πληρούν κάθε επιστημονικό κριτήριο, ανήκουν στον χώρο των θιασωτών της ανοικτής κοινωνίας , της ελευθερίας της σκέψης και έκφρασης, της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, της αντίθεσης σε καθεστωτικές πρακτικές και λαϊκισμούς.

Από την Πέλλα την Ακαδημία Στελεχών παρακολούθησαν οι:

- Νίκος Θωμαΐδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Υπευθ. Στρατηγικού σχεδιασμού & επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Πέλλας.

- Σοφία Φαρσακίδου, μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού και Τομεάρχης Β’ Θεσσαλονίκης.

- Θεμιστοκλής Δαμάκης, μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού και Τομεάρχης Πέλλας.


Θέματατολογία και εισηγητές:

Ιδεολογία & πράξη της Αριστεράς
Εισηγητής: Μουμτζής Σάκης (Θεοδόσιος), Δικηγόρος - Συγγραφέας (πολιτική ιστορία).

Συζήτηση - Εξωτερική Πολιτική – Διεθνείς Σχέσεις Ιδεολογία και εξωτερική πολιτική.

Σχέσεις Ελλάδας – Ευρώπης – Η.Π.Α.
Εισηγητής: Στεφανίδης Γιάννης, Kαθηγητής διπλωματικής ιστορίας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτωρ του LondonSchool of Economics.

Ελλάδα – Βαλκάνια – Α.Ο.Ζ. – Κύπρος
Εισηγητής: Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, Λέκτοραςδημόσιου διεθνούςδικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς επίσης και στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στην Αστυνομική Ακαδημία, υπ. Ευρωβουλευτής. Πρώην Αντιδήμαρχος Θες/νίκης.

Κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και εξωτερική πολιτική
Εισηγητής: ΣέρμποςΣωτήρης, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Βιωσιμότητα-Φορολογική Πολιτική
Εισηγητής: Παπαπανάγος Χάρρυ, Αντιπρύτανης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επενδύσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγητής Οικονομικών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επισκέπτης καθηγητής στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.


H χρηματοδότηση της ανάπτυξης σε περιβάλλον νομισματικής & δημοσιονομικής σταθερότητας
Εισηγητής: Γκλαβίνης Παναγιώτης, αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω.

Χώρος & Ανάπτυξη
Εισηγητής: Κωτσιόπουλος Τάσος, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Ομότιμος Καθηγητήςστον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη θεωρία αρχιτεκτονικής στο Α.Π.Θ.

Ανάλυση Μοντέλων Πολιτικής Στρατηγικής
Εισηγητής: Μαραντζίδης Νίκος, Αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας.

Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας
Εισηγητής: Φεύγας Βασίλης, Πολιτικός Επιστήμονας, Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.

2 σχόλια:

  1. πολλοί απ τους εισηγητές είναι και αριστεροί.Τι σημαίνει γενικότερα αυτό? ότι ο σύγχρονος πολίτης σήμερα δεν υπογράφει συμβόλαιο ζωής με ένα κόμα.Αύριο μπορεί να συμφωνείς με κάποιο άλλο κόμα κοκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι πρώην Αριστεροί και κεντροαριστεροί και πολλές φορές είναι πολύ χρήσιμο να ακούγονται αυτες οι φωνές που έζησαν την αριστερά από μέσα και την σιχάθηκαν, έχουν επιχειρήματα που σοκάρουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News