Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Δημοσκόπηση: Στο 14,1% το προβάδισμα της ΝΔ, Μνημόνιο και… εκλογές

Στην εκτίμηση ψήφου (πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων) η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 15,8%

Ισχυροποιεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 27,8% έναντι 13,7% του ΣΥΡΙΖΑ και προηγείται με διαφορά 14,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 27,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,7%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 6,2%, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) εμφανίζεται ενισχυμένη μετά τις τελευταίες προσθήκες, μεταξύ αυτών του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ποσοστό 5,6%, πίσω από τη Χρυσή Αυγή που είναι τέταρτο κόμμα με 5,8%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,7% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας "ισοβαθμούν" στο 2% ενώ η Λαϊκή Ενότητα είναι στο 1,2%. Το 3,2% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει «Άλλο κόμμα», το 4,4% «Λευκό / Άκυρο», το 6,5% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει και το 16,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στην εκτίμηση ψήφου (πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων) η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 15,8%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 31,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ 15,4%. Και αυτή τη φορά το ΚΚΕ είναι τρίτο θέμα (6,8%) και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή (6,5%), Δημοκρατική Συμπαράταξη (6,2%), Ένωση Κεντρώων (3%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,6%), Το Ποτάμι (2,2%), Πλεύση Ελευθερίας (2,2%), Λαϊκή Ενότητα (1,3%). Άλλο Κόμμα απαντά το 4% των ερωτηθέντων και 18,5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Στην ερώτηση «θέλετε να γίνουν εκλογές το 2017», οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, αφού το 45,6% απαντά όχι αλλά το 44,8% απαντά ναι. Ωστόσο, το 59,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ αντίθετα το 29,1% πιστεύει ότι θα μπορέσει να "βγάλει" την τετραετία.

Συντριπτικό είναι δε το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα φέρει τέταρτο μνημόνιο. Το ποσοστό φτάνει στο 79,7%, σε αντίθεση με το 11,2% που δεν θεωρεί ότι η χώρα θα αναγκαστεί να υπογράψει και νέα συμφωνία.

4 σχόλια:

  1. ΣΤΟ 3% ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου φίλε μου αλλά μην είναι τίποτα παιχνίδια δημοσκοπησεων και μας βγει Φάνης μπαστουνης ο τσιπρακος , που δεν νομίζω

      Διαγραφή
    2. Στο 4 με5 τοις εκατό είναι. Οι απατεώνες οι δημοσκοποι του ανεβάζουν τα ποσοστά.

      Διαγραφή
  2. Ενω οι αλλο εεε τιμια παιδια ολα καλα θα τα κανουν... ξυπνα βρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News