Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Η τετράχρονη που έχει ήδη διαβάσει πάνω από 1.000 βιβλία!

Στόχος της είναι η ανάγνωση άλλων 1500 βιβλίων

Είναι μόλις τεσσάρων ετών, αλλά έχει προλάβει ήδη να διαβάσει περισσότερα από 1.000 βιβλία, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι γονείς της!

Η μικρή Ντάλια Αράνα από το Γκέινσβιλ στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πατέρα της διάβασε το πρώτο της βιβλίο -με τίτλο «Ann’sBigMuffin»- ένα μήνα προτού κλείσει τα 3 της χρόνια.

Όσο για τη μητέρα της, Χαλίμα, αποφάσισε με επιστολή της να γνωστοποιήσει τη λατρεία της κόρης της για τα βιβλία, προκειμένου να καταστεί εφικτό η τετράχρονη να επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κι όχι μόνο επισκέφτηκε την βιβλιοθήκη, αλλά έγινε τιμητικά η πρώτη βιβλιοθηκάριος για μία ημέρα της ιστορικής Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, οποία ιδρύθηκε το 1800 και θεωρείται η μεγαλύτερη και πλουσιότερη βιβλιοθήκη παγκοσμίως.

Η 4χρονη ξεναγήθηκε στην ιστορική βιβλιοθήκη, μίλησε με το προσωπικό -ενθουσιασμένη με τις εγκαταστάσεις και τα τούνελ που συνδέουν τα κτίρια- και αποκάλυψε ότι το αγαπημένο της βιβλίο, είναι το «ThePigeonFindsaHotDog», του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μο Ουίλεμς.

Παρότι η Ντάλια δεν πηγαίνει ακόμη σχολείο, έχει εκφράσει την επιθυμία να διδάξει και σε άλλα μικρά παιδιά, που δεν έχουν συμπληρώσει τα έξι χρόνια, πώς να διαβάζουν.

Συμμετέχει δε, στο πρόγραμμα προσχολικής ανάγνωσης 1000 βιβλίων. Στόχος της είναι η ανάγνωση άλλων 1500 βιβλίων, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Μετά από την συγκεκριμένη εμπειρία, ανυπομονεί να εγγραφεί στον παιδικό σταθμό για να… βοηθήσει τη δασκάλα της να διδάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News