Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Yahoo: Ένα δισ. λογαριασμοί έκθετοι στη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας στην ιστορία

Ο αριθμός των λογαριασμών που επηρεάζονται είναι διπλάσιος αυτών που εμπλέκονταν σε μια παραβίαση του 2014

Ακόμα μία πρωτοφανούς έκτασης κυβερνοεπίθεση ανακάλυψε η Yahoo όπως ανακοίνωσε. Σύμφωνα με την εταιρεία, τον Αύγουστο του 2013 εκτέθηκαν τα δεδομένα περισσότερων από 1 δισ. λογαριασμών, μία παραβίαση ασφαλείας που θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία.

Ο αριθμός των λογαριασμών που επηρεάζονται είναι διπλάσιος αυτών που εμπλέκονταν σε μια παραβίαση του 2014 για την οποία η εταιρεία προέβη σε ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο, και αποδόθηκε σε χάκερ οι οποίοι δούλευαν για κάποια κυβέρνηση. Οι πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη επίθεση, που επηρέασε τουλάχιστον 500 εκατ. λογαριασμούς, έκανε τη Verizon Communications να αναφέρει τον Οκτώβριο πως ενδεχομένως να αποσυρόταν από τη συμφωνία για την εξαγορά του core internet business της Yahoo για 4,83 δισ. δολάρια.

Μετά τη νέα αποκάλυψη, η Verizon ανακοίνωσε πως «θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις αυτής της νέας εξέλιξης πριν καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα».


Εκπρόσωπος της Yahoo είπε στο Reuters πως η εταιρεία είναι σε επικοινωνία με τη Verizon κατά την έρευνά της και πως έχει την πεποίθηση ότι η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τη συμφωνία. Επίσης, η Yahoo ζήτησε από όλους τους πελάτες της να κάνουν reset τους κωδικούς τους- ένα πιο δραστικό μέτρο από αυτό στο οποίο προέβη μετά την αποκάλυψη της προηγούμενης παραβίασης, όπου είχε απλά συστήσει ένα τέτοιο reset.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News