Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα social media τις ημέρες των γιορτών

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση των social media

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης προειδοποιούν ότι το... πολύ facebook στις γιορτές και η παρακολούθηση των ιδανικών οικογενειακών στιγμών και των υπέροχων γιορτινών φωτογραφιών, είναι πιο πιθανό να μας προκαλέσει άσχημη διάθεση παρά να ενισχύσει το εορταστικό μας πνεύμα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση των social media μπορεί να μας προκαλέσει συναισθήματα ζήλειας, ενώ ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για εκείνους που απλά βλέπουν τα ποσταρίσματα των άλλων χωρίς να συνδέονται με κανένα και χωρίς να συνομιλούν με κάποιον στα social media.

Αναφέρουν επίσης ότι ο φθόνος και η επιδείνωση της διάθεσης από την παρακολούθηση των φωτογραφιών των άλλων και των ιστοριών που εκείνοι ποστάρουν στα social media δημιουργεί «μη ρεαλιστικές κοινωνικές συγκρίσεις».

Από την άλλη μεριά επισημαίνουν ότι η πιο ενεργή συμμετοχή στο facebook και η συνομιλία με άλλους φαίνεται ότι αποτελεί μια πολύ πιο θετική εμπειρία συγκριτικά με την παθητική παρακολούθηση της ζωής των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News