Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Handelsblatt: Στουρνάρας, ο πραγματικός αρχηγός της αντιπολίτευσης

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος

Μια συνέντευξη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που θα συζητηθεί, φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ.

Ο δημοσιογράφος τον παρουσιάζει ως τον πραγματικό αρχηγό της αντιπολίτευσης παρά την εικόνα αρμονικής συμβίωσης με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος «πολύ θα ήθελε να είχε κάποιον δικό του σε αυτήν την καρέκλα» επισημαίνει στον πρόλογο της συνέντευξης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Απορρίπτει τους ισχυρισμούς Σόιμπλε ότι ελάφρυνση του χρέους θα οδηγήσει σε παράλυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.

«Είναι μια ερμηνεία που ενέχει πολλούς κινδύνου» δηλώνει ο Στουρνάρας. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εξειδίκευση των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέσων για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την άρση των capital controls o Έλληνας τραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά ότι πριν αρθούν θα πρέπει πρώτα να εξομαλυνθεί η ρευστότητα των τραπεζών και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη. «Εκτιμώ ότι μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος μέσα στο 2018 η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News