Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Στο Eurogroup παραπέμπει τον Τσίπρα η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε προαναγγείλει τη σημερινή στάση της από χθες

Δεν άφησε πολλά περιθώρια η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη θετική έκβαση μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Βερολίνο.

Εδώ δεν είναι ο τοπος που λαμβάνονται αποφάσεις, αυτό γίνεται μεταξύ των τριών θεσμών και στο Eurogroup δήλωσε η Μέρκελ. Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι δεν ήταν πάντα εύκολες οι συνομιλίες μεταξύ Αθηνας και Βερολίνου, ήταν όμως πάντα ανοιχτές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε προαναγγείλει τη σημερινή στάση της από χθες, όταν δήλωσε οτι είναι ανοιχτή στη συζήτηση με τον Eλληνα πρωθυπουργό, όμως δεν παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός έλαβε αφορμή από την τελευταία φράση της κ. Μέρκελ ότι οι σχέσεις Αθήνας - Βερολίνου δεν ήταν πάντα εύκολες, για να σημειώσει ότι παρ' όλα αυτά είναι πάντα ευθείς και σταθερές.

Είπε ότι θα ενημερώσει την καγκελάριο για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την θεαματική υπεραπόδοση των εσόδων, καθώς και για την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018).

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι η ανάπτυξη αυτή πρέπει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η κρίση στην ελληνική κοινωνία και να ανακουφίσει αυτούς που έκαναν τόσα χρόνια θυσίες «στο όνομα της Ευρώπης και της οικονομικής σταθερότητας».

Ζήτησε, δε, από τους εταίρους να λάβουν γενναίες αποφάσεις, μεταξύ άλλων για να δοθεί και το μήνυμα στις αγορές ότι οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο και ότι η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε μέρος της λύσης.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκεται επίσης το προσφυγικό, η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και το Κυπριακό. Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο περιλαμβάνει σύντομη συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο και ακολουθεί γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μετά με αντιπροσωπεία των Πρασίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News