Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Eρχεται το χαράτσι στη σταθερή τηλεφωνία από τον επόμενο μήνα -Ο ΦΠΑ θα μπαίνει πάνω στο νέο τέλος

Πρόκειται για Τέλος που επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού

Μετά από τη ψυχρολουσία του τέλους στα κινητά τηλέφωνα, έρχεται από την 1η Ιανουαρίου και το χαράτσι στη σταθερή τηλεφωνία, για να «τιμωρήσει» συν τοις άλλοις τη χρήση του ίντερνετ.

Η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ απλώς προαναγγέλλει την επιβάρυνση, η οποία ψηφίστηκε στο πακέτο της περασμένης Άνοιξης. Πρόκειται για Τέλος που επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού, κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι ο ΦΠΑ- που έχει ανέβει στο 24%- δεν υπολογίζεται μόνο στην παρεχόμενη υπηρεσία, αλλά και στο νέο ειδικό Τέλος, σε μια ακόμα έκφραση του απόλυτου θεάτρου του παραλόγου.

Το Τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού. Όπως ορίζεται, δε, στην εγκύκλιο, οι διατάξεις για το Τέλος καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από 1/1/2017 και μετά, άρα καλύπτουν υπηρεσίες που παρασχέθηκαν και το Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News