Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο-Τουλάχιστον εννέα νεκροί

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Ένα φορτηγό εισέβαλε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, όπου βρισκόταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου σκορπίζοντας το θάνατο.

Οι μέχρι τώρα αναφορές κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς και πάνω από πενήντα τραυματίες, ενώ η αστυνομία εκφράζει φόβους για περισσότερα θύματα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Washinghton Post επικαλούμενο ιρακινές πηγές, το Ισλαμικο Κράτος έχει αναλάβει ήδη την ευθύνη για την επίθεση.


Ο οδηγός του φορτηγού είχε διαφύγει και η αστυνομία τελικά τον συνελαβε μια ώρα περίπου μετά. Όπως έγινε επίσης, γνωστό υπήρχε και συνοδηγός στο φορτηγό, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός.

Το φορτηγό είχε πολωνικές πινακίδες και άνηκε σε μεταφορική υπηρεσία. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι είχε χάσει την επικοινωνία με τον οδηγό του φορτηγού από τις 16.00, τοπική ώρα, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί να είχε πέσει θύμα πειρατείας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και δεκάδες ασθενοφόρα. 

Η αγορά έχει αποκλειστεί απ’ τις αρχές του Βερολίνου, ενώ έχει απαγορευτεί η μετάδοση ειδήσεων και ζωντανής εικόνας, οπότε δεν υπάρχουν νεότερα εδώ και αρκετή ώρα. Πάντως, οι αρχές λίγο μετά τις 23.00, ώρα Ελλάδας, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη απειλή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN: «δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου».

Η επίθεση θυμίζει έντονα την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο του δυτικού Βερολίνου, δίπλα στον φημισμένο Ζωολογικό Κήπο, στην περιοχή Τιεργκάρντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News