Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Αλμωπίας: Υλοποίηση δωρεάν προληπτικού δερματολογικού ελέγχου

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στην Αριδαία, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές δερματολογικές παθήσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει δωρεάν προληπτικός δερματολογικός έλεγχος, σε όποιον το επιθυμεί, από ειδική Δερματολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώϊμων ή και προχωρημένων δερματολογικών παθήσεων (προκαρκινικών σημείων στο δέρμα).

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης Δήμου Αλμωπίας (ΚΕ.Κ.Π.-Α.) Ν.Π.Δ.Δ. και θα λάβει χώρα στο ΚΑΠΗ Αριδαίας (Κύπρου 30, 584 00, Αριδαία), την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 9.00 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Ο δερματολογικός έλεγχος είναι μία απλή και βασική εξέταση στα πλαίσια ελέγχου για την εύρεση προκαρκινικών σημείων στο δέρμα. Είναι πολύτιμος τόσο στη διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων του δέρματος, όπως του μελανώματος, της δερματίτιδας κλπ.

Πρέπει να κάνετε άμεση εξέταση, εφόσον:

- Είστε άνω των 60 ετών

- Έχετε πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, μάτια ή μαλλιά

- Έχετε πάθει σοβαρά ηλιακά εγκαύματα

- Υπάρχει ιστορικό μελανώματος ή άλλου καρκίνου του δέρματος στην οικογένειά σας

- Έχετε πάρα πολλές ελιές, εκ των οποίων ορισμένες είναι μεγάλου μεγέθους, ανομοιόμορφες ή με ανομοιογενές χρώμα

- Έχετε παρατηρήσει μια νέα ύποπτη αλλοίωση στο δέρμα σας ή ότι μια ελιά άλλαξε όψη μέσα σε μερικές εβδομάδες. 

- Ακόμα και αν δεν έχετε δείξει ποτέ ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματός σας σε Δερματολόγο για προληπτικό έλεγχο τότε μία επίσκεψη κρίνεται απαραίτητη.

Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε. Η έγκαιρη διάγνωση των δερματολογικών προβλημάτων είναι σωτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News