Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Αεροπορική τραγωδία: Ξεκληρίστηκε όλη η χορωδία του ρωσικού στρατού

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής

Τραγωδία στη Ρωσία ανήμερα τα Χριστούγεννα. Αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το Σότσι συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα.

Το αεροπλάνο μετέφερε 92 άτομα, μουσικούς και δημοσιογράφους, όταν χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το ρωσικό θέρετρο. Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στις ακτές του Σότσι, εξαιτίας τεχνικής βλάβης. Ηδη έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του. Οπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί 1,5 χιλιόμετρο από το Σότσι σε βάθος 50-70 μέτρων.

Το πρώτο πτώμα βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσαν το ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. "Το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ --που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα-- για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

"Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων", ανακοίνωσε το υπουργείο. Το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 83 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλοί στρατιώτες, εννέα δημοσιογράφοι και μέλη της διάσημης Ensemble Alexandrov, μιας από τις χορωδίες και τις χορευτικές ομάδες του ρωσικού στρατού που μετέβαιναν στη Συρία για να μετάσχουν στις γιορτές στην αεροπορική βάση για την Πρωτοχρονιά. Το υπουργείο Άμυνας μεταφέρει συχνά μουσικούς στη Συρία για να δίνουν συναυλίες και να ψυχαγωγούν τους στρατιώτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και για την πορεία των ερευνών.

Η Ρωσία διεξάγει από τον Σεπτέμβριο του 2015 μια στρατιωτική εκστρατεία, κυρίως αεροπορική, στη Συρία για να υποστηρίξει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ, έναν επί μακρόν σύμμαχό της.

Ξεκληρίστηκε η χορωδία των ενόπλων δυνάμεων

Aπό τους επιβαίνοντες, 84 άτομα ήταν ταξιδιώτες και οκτώ μέλη του πληρώματος. Οπως ανακοίνωσε ο ρωσικό υπουργείο Αμυνας, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Adler του Σότσι για πτήση προς την Λαττάκεια της Συρίας όμως δεν έκανε την προγραμματισμένη για τις 5:40 πμ (ώρα Μόσχας) επαφή του με τον πύργο ελέγχου.

Μεταξύ των επιβατών ήταν εννέα δημοσιογράφοι και μουσικοί της χορωδίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Οι μουσικοί επρόκειτο να λάβουν μέρος στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στην ρωσική αεροπορική βάση στη Λαττάκεια της Συρίας.

Σώθηκε από θαύμα ο σολίστ

Ένας απ' τους τραγουδιστές του συνόλου Αλεξαντρόφ του ρωσικού στρατού, ο σολίστ Βαντίμ Ανανίεφ σώθηκε από θαύμα καθώς δεν μπορούσε να ταξιδέψει με την χορωδία του ρωσικού στρατού αφού είχε μόλις γεννήσει η γυναίκα του. Σοκαρισμένος, περιγράφει στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda: «Οι συνάδελφοί μου κι οι φίλοι μου ήταν σ' αυτή την πτήση, ολόκληρη η χορωδία, κάπου 50 άτομα, μουσικοί που παίζουν μπαγιάν και μπαλαλάικα. Ήταν να δώσουν μόνον μια συναυλία και να επιστρέψουν. Δεν ξέρω τι να πω, ελπίζω το καλύτερο. Εγώ δεν πήγα λόγω οικογενειακής υπόθεσης. Μόλις ήρθε στον κόσμο ο γιος μου, είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας κι έμεινα στο σπίτι για να βοηθήσω τη γυναίκα μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News