Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΦΩΤΟ: Ταξιδεύουμε στο Ροβανιέμι της Φιλανδίας!

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Χτισμένο ανάμεσα στους ποταμούς Kemijoki και Ounasjoki, το Ροβανιέμι είναι μία πόλη στα βόρεια της Φιλανδίας που σφύζει από ζωή , με σύγχρονους και μοντέρνους ρυθμούς και μια αξιόλογη οικονομική ανάπτυξη.

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς η Λαπωνία αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του Άη Βασίλη. Το Ροβανιέμι, λοιπόν, έχοντας αξιοποιήσει καταλλήλως τη φήμη αυτή, κατέχει πλέον, πλήθος αξιοθεάτων που παραπέμπουν στις γιορτές και τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών και των Χριστουγέννων.

Αν επισκεφθείτε το Ροβανιέμι, θα αντικρύστε τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγγάλους, Άη Βασίλη να κάθεται έξω από τη γραφική του σπηλιά που βρίσκεται κοντά στον αρκτικό Κύκλο. Αν ταξιδέψετε, λοιπόν, εκεί, θα έχετε μια σπουδαία ευκαιρία να τον επισκεφθείτε!

Το χιόνι και οι τάρανδοι της Φιλανδίας εντείνουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό και το εορταστικό κλίμα, ενώ το Μουσείο arktikum δίνει μια ξεχωριστή νότα και πινελιά στην περιοχή. Πρόκειται για το σημαντικότερο μουσείο της πόλης και αποτελεί κτήριο-στολίδι για το Ροβανιέμι. Οι πολυάριθμες εκθέσεις του δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρκτικής, ενώ μας αποκαλύπτουν τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στο Βόρειο Πόλο και τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος κατάφερε να προσαρμοστεί σε αυτές. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο που με τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα γίνεται ολοζώντανο στα μάτια κάθε επισκέπτη!


Επισκεφθείτε, επίσης το Snowland. Πρόκειται για ένα εστιατόριο, κατασκευασμένο από πάγο και χιόνι, ενώ την οροφή του στολίζουν αστέρια και φανάρια. Το μαγικό σκηνικό συμπληρώνουν όμορφα γλυπτά τα οποία είναι φτιαγμένα από πάγο!

Περιηγηθείτε, επίσης, στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο, γνωστός και ως Ranua zoo. Αποτελεί το βορειότερο ζωολογικό κήπο σε όλον τον κόσμο και φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων αρπακτικών της Αρκτικής. Έτσι, εκεί θα μπορέσετε να δείτε λύκους, αρκούδες, ελάφια και πολλά άλλα άγρια ζώα και να τα παρατηρήσετε στο στο φυσικό τους περιβάλλον.

Πάρτε, λοιπόν, βαριά χειμωνιάτικα ρούχα και επισκεφθείτε το Ροβανιέμι της Φιλανδίας για μοναδικά και αξέχαστα Χριστούγεννα στην “επίσημη” κατοικία του Άη Βασίλη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News