Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Σταύρος Βαφειάδης: «Ας θέσουμε κοινούς στόχους για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας»

"Πέρα από ανταγωνισμούς και μικροσυμφέροντα και θέτοντας κοινούς στόχους"

«ΑΣ ΘΕΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»
Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

Ακούμε συχνά τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας κ. Νικόλαο Ρίζο τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι ως επαγγελματία, να εκφράζει την δίκαιη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι επαγγελματίες της περιοχής μας δεν συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών που λαμβάνει κατά καιρούς το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του, καθώς θεωρώ ότι όλοι μας –και ο καθένας ξεχωριστά- έχει ευθύνη για όσα συμβαίνουν γύρω μας και θα πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθούμε και να δούμε την κρίση ως ευκαιρία και όχι να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να μην αναρωτηθώ ποιοι είναι οι ουσιαστικοί λόγοι που οδήγησαν τους επαγγελματίες στο να γυρίσουν την πλάτη στον Εμπορικό Σύλλογο Αριδαίας. Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα, το οποίο ακούστηκε από επαγγελματία της πόλης μας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αλμωπίας: Κατά την περσινή εορταστική περίοδο, πολλοί καταστηματάρχες δεν έλαβαν ούτε καν το ωράριο των Χριστουγέννων. Όμως κι αυτό να γίνει σωστά, από μόνο του δεν αρκεί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος οφείλει να εμπνεύσει και να κερδίσει με τη στάση του το σύνολο των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση μέσα σε δύσκολες συνθήκες κρίσης. Οφείλει να προγραμματίσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις για την τόνωση της τοπικής αγοράς. Να συνεργαστεί με όλους τους τοπικούς φορείς και να είναι αυτός που θα πιέσει για την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Κι εμείς με τη σειρά μας, οφείλουμε να αναλάβουμε ο καθένας ξεχωριστά τις ευθύνες που μας αναλογούν και να σταθούμε αρωγοί συμμετέχοντας σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στο κοινό καλό. Πέρα από ανταγωνισμούς και μικροσυμφέροντα και θέτοντας κοινούς στόχους.

ΣΤΑΥΡΟΣ Η. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

13 σχόλια:

  1. ετσι ειναι. δεν μπορουμε να τα περιμενουμε ολα απο τους αλλους. εχουμε ολοι ευθυνες. συγχαρητηρια σταυρο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι ο σύλλογος ειναι αντίθετος στο να επιστρέψει το παζάρι στην παλιά του θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα μια μέρα Σταύρο να κάτσουμε σε ένα τραπεζι και να δω της ιδέες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ μαζί σου Βαφειάδη. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Όμως εμείς κοιτάμε πως θα μαλώσουμε με τον διπλανό. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δεν θα γίνει τίποτε απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι σας εμποδίζει να αλλάξετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μονο το ωραριο τους καταλογιζεις? Σταυρο γιατι σιωπας? η ανυπαρξια συναντιετε στους ανθρωπους, εκφρασου ελευθερα ανθρωπε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμπορικός; αστεία πράγματα, ας σοβαρευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναρωτιέσαι τι έχει οδηγήσει στην απαξίωση του εμπορικού. Προφανώς τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν και οι λογικές τους. Ο προηγούμενος πρόεδρος δεν έχει καν επαφή με την πραγματικότητα της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε μια κλειστεί Αριδαιοτικη κοινωνία με νοοτροπία μαο μαο δεν υπάρχει σωτηρία...Καλα που ειναι κοντά η Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο το να τρεχεις συνεχεια διπλα στ δημαρχο παιδι μου.
    Κανε πλατες στ φιλο μας τον Νικο ( προεδρο μας)να οργανωθει ο συλλογος τρεξε εκει στηριξε την αγορα την παραγωγη βγαλε και καμμια φωτογραφια εκτος δημοτικου συμβουλιου κατι και ολα να ξερεις παιδι μου θα βρουν το δρομο τους σιγα σιγα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που γράφεις το σχόλιο τι έχεις προσφέρει στην κοινωνία. Όλοι ξερόλες του καναπέ. Η πολλή τηλεόραση σας έχει κάνει κομπλεξικους.

      Διαγραφή
  12. ΣΤΑΥΡΟ ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ
    ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
    ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News