Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Θ. Τζάκρη: Η Εθνική Τράπεζα παραχωρεί δωρεάν το τέμενος του Ισκεντέρ Μπέη στα Γιαννιτσά στο Υπ. Πολιτισμού

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή του από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, κατόπιν πρότασης της κ. Τζάκρη, παραχωρεί δωρεάν (με το συνημμένο έγγραφό της) το τέμενος του Ισκεντέρ Μπέη που ανήκει στην κυριότητά της στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρόταση παραχώρησης αφορά το τέμενος (τζαμί χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο) και τα πέριξ αυτού (νεώτερης κατασκευής) οικοδομήματα, κτισμένα επί οικοπέδου εμβαδού 2.281,13 τ.μ. που βρίσκεται στα Γιαννιτσά.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας έχει ήδη καταθέσει πλήρη στατική και αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης του τεμένους προς έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Σε συνδυασμό με την πρόταση παραχώρησης της Εθνικής Τράπεζας που αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Πολιτισμού θα ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση του σημαντικού μνημείου, την προστασία του, την ανάδειξή του και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Μετά την αποδοχή της παραχώρησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εθνική Τράπεζα θα προβεί άμεσα στην παραχώρηση του μνημείου προς το Υπουργείο Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας), η οποία θα μπορεί πλέον ως ιδιοκτήτρια να προβεί στην αξιοποίηση του μνημείου μέσω της ένταξής του σε προγράμματα.

2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΕ ΤΖΑΚΡΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλείστε τα φουγάρα δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από την κάπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News