Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας: Αντιμετωπίζουμε αισιόδοξα τη νέα χρονιά! Σπουδαίο κοινωνικό έργο! Σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα!

Ανακοίνωση

ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!
- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
- ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
- ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) που στεγάζεται στο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου Αριδαίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος το πρωί της Παρασκευής, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ζαχαριάδη. Έτσι, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης, η ΔΗ.Κ.Ε.Α. μπορεί πλέον να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη νέα χρονιά που έρχεται, καθώς έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά στα οικονομικά της. Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι αποπληρώθηκε το ποσό των 90.000 ευρώ που αφορά σε οφειλές του έτους 2011 προς την Εφορία, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε σχετική ρύθμιση μέχρι το 2023. Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Επιχείρηση απαλλάχτηκε από ένα σημαντικό βάρος και πλέον μπορεί να βρει τον βηματισμό της όσον αφορά στον κοινωφελή της χαρακτήρα. Παράλληλα, τόνισε ότι πολύ θετικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν τις κοινωνικές δομές, αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν αποπληρωθεί μέχρι και τον Οκτώβριο, του ΚΔΑΠ ΑμεΑ μέχρι και τον Σεπτέμβριο, του ΚΔΑΠ Σχολικού μέχρι και τον Οκτώβριο και του Ωδείου μέχρι και το Νοέμβριο, ενώ μέχρι την 10η Ιανουαρίου θα υπάρξουν πληρωμές και για τους επόμενους μήνες. Επίσης, πληρώθηκαν οι γυμναστές που συμμετείχαν την περίοδο 2007 – 2009 στο πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού που παρέμεναν απλήρωτοι εδώ και χρόνια και έλαβαν συνολικά 15.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο διοικητικό κομμάτι, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στους 47 εργαζομένους που απασχολεί η ΔΗ.Κ.Ε.Α. σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο επίπεδο της συνεργασίας και πως στόχος του είναι να γίνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε, από το 2014 που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Σπουδαίο είναι το κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΔΗ.Κ.Ε.Α., καθώς έχει αναπτυχθεί μία πολύ καλή συνεργασία με ιδιώτες και επαγγελματίες και έτσι διανέμονται καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δέματα αγάπης σε συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματική ανάγκη, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και φροντίδα στο κομμάτι του επισιτισμού. Είναι πολύ σημαντικό που πλέον οι δράσεις αυτές δεν περιορίζονται μόνο κατά τις περιόδους των εορτών, αλλά υλοποιούνται 12 μήνες το χρόνο. Και όλα αυτά σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 350 ωφελούμενους.

Ταυτόχρονα, δυναμική είναι η παρουσία του Δήμου Αλμωπίας και της ΔΗ.Κ.Ε.Α. στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, ενώ αναμένεται να υπάρξει ακόμα πιο εκτενής συνεργασία με τους Συλλόγους σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Όπως είπε ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των Συλλόγων και στηρίζει κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς. Επιπλέον, σημαντική είναι η παρουσία του Ξενιτίδειου Δημοτικού Ωδείου, το οποίο δίνει διεξόδους στα ταλαντούχα παιδιά της επαρχίας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν αντιμετωπιστεί σημαντικές δυσλειτουργίες.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Κώστας Ζαχαριάδης αναφερόμενος στους στόχους του για το μέλλον, σημείωσε πως έχει ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017 η ενίσχυση των κοινωνικών δομών με επιπλέον προσωπικό που είναι απαραίτητο και παράλληλα προβλέφθηκε η προμήθεια ενός οχήματος που θα εξυπηρετεί τις δομές. Με αυτή την ευκαιρία, ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τόσο τους εργαζόμενους της ΔΗ.Κ.Ε.Α. όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης, έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο ότι την Άνοιξη θα γίνει ελαιοχρωματισμός του εξωτερικού χώρου του παλαιού Δημαρχείου, ενώ θα υπάρξει και διαμόρφωση της αυλής του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αριδαίας το οποίο αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

Κλείνοντας αυτή τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Κώστας Ζαχαριάδης συμφώνησαν ότι υπάρχει μία εποικοδομητική συνεργασία και ευχήθηκαν καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο.

8 σχόλια:

  1. Γεωργιου μονο ρεεε αυτος εχει χασει τα αυγα και τα καλαθια αλλαξτον δημαρχε η πιο αποτιχιμενη χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΕΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΕΣΤΩ ΦΩΤΑΚΙΑ. ΚΑΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΤΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕ΅Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η θεση του προεδρου της δηκεα ειναι αμισθη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα..χα...χα...χα...χα...χα... πλακα εχεις ρε φιλε

      Διαγραφή
  4. κ..δήμαρχε άργησες , το πλοίο με καπετάνιο τον Χ..... έχει σαλπάρει. Ένας από τους πρώτους του επιβάτες είναι ο κ. Ζαχαριάδης. Το ταξίδι θα κρατήσει 2 χρόνια ,τους υπόλοιπους επιβάτες θα τους δούμε εν καιρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν τον Γεωργιου κανενας φιλαρακια ασε που εχει πολλα παρε δωσε με κατι εμπειρους ο κυριος Ζαχαριαδης τους εχω πετιχει αρκετες φορες τα ηερει ο μπινακος αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωρε κάτι χουβαρνταλίκια χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ουτε φαινετε πουθενα ουτε μιλαει πουθενα( εννοω στα συμβουλια, γιατι εξω δεν το κλεινει) τον ειχα ξεχασει οτι ανηκει στο Δημο, μερικοι ρε παιδακι μου επαγγελματιες πολιτικοι ειναι, μπραβο αφου τα καταφερνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News