Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Τα τρία πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα

Τι κάνουν καθημερινά τα ζευγάρια που απολαμβάνουν μια υγιή σχέση;  

Υπάρχει τελικά μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή; Και αν υπάρχει είναι εφικτό να το εφαρμόσουμε;

Επί 75 χρόνια, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησαν την συνταγή της ευτυχίας, παρατηρώντας την καθημερινότητα 724 ανθρώπων. Το συμπέρασμά τους ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2015. Ούτε τα χρήματα, ούτε η δόξα επαρκούν για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Η ποιότητα των σχέσεων είναι τελικά ο εκ των ων ουκ άνευ όρος για μια ισορροπημένη συναισθηματική ζωή.
Η επικοινωνία σε γερές βάσεις, η αλληλοκατανόηση, η ενσυναίσθηση, οι αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να διατηρήσουν μια σχέση με ισορροπία. Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και με τις ανθρώπινες σχέσεις να κλυδωνίζονται και να περνούν την μεγαλύτερη κρίση τους, υπάρχει διέξοδος και αυτή στηρίζεται στην αληθινή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Τι κάνουν καθημερινά τα ζευγάρια που απολαμβάνουν μια υγιή σχέση;

1) Τα ευτυχισμένα ζευγάρια εκφράζουν τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους: Αν δεν εκφραστείς, ο άλλος δεν θα μπορέσει να καταλάβει ποτέ με ακρίβεια τις ανάγκες σου. Ο σύντροφός σου, να θυμάσαι ότι δεν έχει «μαντικές» ικανότητες, δεν μπορεί εύκολα να διαβάσει το μυαλό σου. Βοήθησέ τον να καταλάβει τι χρειάζεσαι, χωρίς εσύ η ίδια να γίνεις πιεστική.

2) Οι σύντροφοι είναι ειλικρινείς: Όταν αρχίσεις να λες ψέματα, τότε να είσαι σίγουρη ότι με γεωμετρική πρόοδο η σχέση θα οδηγηθεί σε διέξοδο. Αν δεν είσαι ειλικρινής με τον άνθρωπο που αγαπάς, τότε με ποιον θα είσαι; Να είσαι ανοιχτή και να εκφράζεις με δυναμισμό τα συναισθήματά σου. Μίλα για την κακή ημέρα στη δουλειά ή για τα πληγωμένα αισθήματά σου. Όσα πιο πολλά μοιράζεσαι με τον άλλο, τόσο πιο κοντά έρχεστε.

3) Μάθε να ακούς: Στη σχέση, είστε δύο. Δεν είσαι μόνη σου. Πρέπει η επικοινωνία να είναι αμφίδρομη. Να είσαι καλή ακροάτρια. Δεν είμαστε τέλειοι και η σχέση θέλει προσπάθεια και κόπο για να χτιστεί. Όσο πιο πολύ μιλάς με τον σύντροφό σου, τόσο πιο δυνατή γίνεται η σχέση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News