Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Εξελιγμένες μολότοφ και πιστόλια με εκρηκτικά - Στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος

Τα πρώτα επεισόδια έγιναν στα Εξάρχεια λίγο πριν ολοκληρωθούν οι πορείες αντιεξουσιαστών για την επέτειο των 8 ετών από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος ενώ ξεκίνησε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά. Οι αντιεξουσιαστές, που έχουν στήσει οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους των Εξαρχείων, με επίκεντρο την οδό Σολωμού, επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μολότοφ και τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει πεδίο μάχης. Μάλιστα, αντιεξουσιαστές, χρησιμοποιούν και... πιστόλια (!) με τα οποία εκτοξεύουν προς την πλευρά των αστυνομικών εκρηκτικά ενώ χρησιμοποιούν και «εξελιγμένες» βόμβες μολότοφ που κάνουν τρομακτικό θόρυβο πέραν της φλόγας που προκαλούν.

Μάλιστα, ένας αστυνομικός κινδύνευσε να τυλιχθεί στις φλόγες, αλλά τον έσωσε η ειδική στολή που φορούσε ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ένας άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 23 προσαγωγές υπόπτων ενώ ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται στα στενά των Εξαρχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News