Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Εργασίες ανάπλασης στο κέντρο της Αριδαίας

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εργασίες αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της λαϊκής αγοράς στο κέντρο της Αριδαίας προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας. Στόχος είναι να αποκατασταθούν φθορές που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται κατασκευή και επισκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων (κράσπεδα, πλακοστρώσεις κλπ), προμήθεια και τοποθέτηση παγκακιών, βρύσης, φωτιστικών ιστών, αποκατάσταση φθορών του ασφαλτικού των οδών (με εφαρμογή ψυχρής ασφάλτου) και των κατεστραμμένων μεταλλικών κολωνακίων επί των πεζοδρομίων. Τέλος, θα κατασκευασθούν και θα συνδεθούν με το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων και τρία φρεάτια σκυροδέματος.

Ενδεικτικά, οι παρεμβάσεις αφορούν στην κεντρική πλατεία Αριδαίας, στον πεζόδρομο, στην περιοχή πέριξ του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, στην περιοχή «ψαράδικα» κ.α.

Οι εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνουν:

-Γενικές εκσκαφές

-Καθαιρέσεις φθαρμένων πεζοδρομίων -Κατασκευή πεζοδρομίων (κράσπεδα, πλακοστρώσεις, σκυροδέματα, οπλισμοί) σε μήκος ~250 μ.

-Κατασκευή τριών φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα Αρμολογήματα υφιστάμενων πλακοστρώσεων

-Προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών

-Προμήθεια και τοποθέτηση βρύσης

-Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κολωνακίων πεζοδρομίου

-Επισκευή φθαρμένων τμημάτων οδού

-Ελαιοχρωματισμοί υφιστάμενων μεταλλικών κολωνακίων πεζοδρομίου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω πιστώσεων του Προγράμματος Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.












10 σχόλια:

  1. ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΣΤΟ 2οΓΥΜΝΑΣΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΑΛΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ (ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΕΙ, ΘΑΜΠΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ, ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΕ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ). ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.
    ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Η ΔΕΗ ΕΑΝ ΠΡΟΤΗΘΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΤ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΕΝΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΝΑΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΕΨΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.
    ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΣΠΕΔΑ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΓ.ΓΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ.
    ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε στοιχεία, να σε φωνάξουμε να τα κάνεις

      Διαγραφή
    2. Προτιμοτερο ειναι να ειστε εκει να επιβλεπετε μια και ξερετε τοσα πολλα!!

      Διαγραφή
    3. Ρε βλήμα τα αυτοκίνητα έχουν καταστρέψει τα πεζοδρόμια και δεν θέλεις να βάλουν κολονάκια , πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος των αυτοκινήτων και να γινει πραγματικός πεζόδρομος, να μην βιασθούν κάποιοι να πουν οτι πως θα δουλεύουν τα μαγαζιά αν δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα γιατί οπου εχει δοκιμασθεί η πεζοδρόμηση έχει ανέβει και η δουλειά των καταστημάτων,
      διώξτε επιτέλους αυτην την χωριατιλα που σας κατατρέχει

      Διαγραφή
  3. to parkarisma apagoreuete sth plateia agg,gatsou re gidi !! erxese apo to xwrio sou k parkareis opou vreis !!! mpeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα παρκαρω οπου θελω γτ απο χωριο ερχομαι και σε χωριο μπαινω! μπεεεε

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΜΕΙς ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ. ΠΡΩΤΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικαιο εχεις, αλλα στο παζαρι οταν ηταν στο κεντρο οι παζαρτζηδες ανεβαινουν με τα φορτηγακια πανω στα πεζοδρομια και τα καταστρεφουν, αραγε επιτρεπετε αυτο? ερωτω τους υπευθηνους, και ξαναρωτω γιατι τους επιτρεπετε? και αν κανεις την αναπλαση στην πλατεια ΨΑΡΑΔΙΚΑ θα ανεβαινουν παλι πανω? ερωτω.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News