Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι άντρες παίρνουν βαριά τον χωρισμό! Μπορεί να μην τον ξεπεράσουν και ποτέ...

Μελέτες έχουν δείξει πως οι άντρες ξεπερνούν με δυσκολία έναν χωρισμό

Αυτό που μέχρι τώρα ήταν κοινή πεποίθηση είναι πως οι άνδρες είναι αναίσθητοι μετά από έναν χωρισμό, με τις γυναίκες να στεναχωριούνται περισσότερο.

Βέβαια, ρόλο παίζει και το ποιος έβαλε το τέλος αλλά και τα συναισθήματα που υπήρχαν. Ωστόσο, το συνηθισμένο είναι οι άντρες να γίνονται πιο γρήγορα καλά μετά από έναν χωρισμό σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ή μήπως όχι;

Μελέτες έχουν δείξει πως οι άντρες ξεπερνούν με δυσκολία έναν χωρισμό και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν τον ξεπερνούν ποτέ, ακόμα και αν προχωρούν στη ζωή τους.

Μελέτη διαπίστωσε πως κατά μέσο όρο, οι άντρες αισθάνονται την απώλεια μιας σχέσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ότι οι γυναίκες. Παλιότερη έρευνα, δε, ανέφερε πως οι γυναίκες έδειξαν σημάδια αυξημένης εξωστρέφειας μετά από έναν χωρισμό, ενώ οι άντρες έγιναν λιγότερο ενσυνείδητοι και περισσότερο ασταθείς συναισθηματικά, καθώς βρήκαν τον χωρισμό αποθαρρυντικό.

Ο Κρεγκ Μόρις, ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιου του Μπινγκχάμπτον υποστήριξε σχετικά με την μελέτη: «Ο άντρας είναι πιθανό να αισθανθεί βαθιά απώλεια και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό γιατί σκέφτεται πως θα πρέπει να αρχίσει να είναι και πάλι ανταγωνιστικός για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε ή ακόμα χειρότερα γιατί θα σκέφτεται πως η απώλεια είναι αναντικατάστατη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News