Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Τα νέα μέτρα φέρνουν εκλογές;

Η... εξίσωση λένε κάποιοι είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και δεν βγαίνει

Μπορεί σε επικοινωνιακό επίπεδο η κυβέρνηση να έκανε προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι πέτυχε έστω και μερικώς μια ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο η άμεση διαρροή των απαιτήσεων του ΔΝΤ και της Γερμανίας και κυρίως το ζήτημα νέων μειώσεων των συντάξεων, αύξησης των φόρων και η πιθανότητα περικοπών μισθών του δημοσίου άλλαξε το κλίμα.

Το ερώτημα είναι πως θα καταφέρει η κυβέρνηση, όχι να κλείσει την αξιολόγηση, αλλά να επιβάλλει νέα μέτρα στη βάση των απαιτήσεων των δανειστών χωρίς να έχει να προσφέρει κάτι απτό σε φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους που απειλούνται με νέο γύρο περικοπών.

Η... εξίσωση λένε κάποιοι είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και δεν βγαίνει. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν λύνεται με υποσχέσεις, ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει στο άμεσο μέλλον ελπίδα ελάφρυνσης φόρων ή έστω κάποια παροχή που να μην αφορά μόνο στα εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας που ελπίζουν σε επιδόματα για την επιβίωσή τους.

Νέα μέτρα, χωρίς... αντιπαροχή δεν περνάνε λένε με νόημα κάποιοι που βλέπουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να βγει από το αδιέξοδο μόνο με προσφυγή στις κάλπες. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung που λέει ότι με τη στάση της η Γερμανία αποσταθεροποιεί την ελληνική κυβέρνηση.

SZ: Η Γερμανία ρίχνει την κυβέρνηση Τσίπρα

Κάτι παραπάνω από επικριτική είναι η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung για τη στάση της Γερμανίας και ειδικά του Β. Σόμπλε έναντι της Ελλάδος, λέγοντας ότι η μη περαιτέρο ελάφρυνση του χρέους και η επιβολή μεγαλύτερης λιτότητας μπορεί να προκαλέσει πιθανή πτώση του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Όπως τονίζει ο Α. Τσίπρας αποτελεί μέρος της λύσης, φέρνει παράδειγμα τον τελευταίο ανασχηματισμό για τον οποίο η γερμανική εφημερίδα λέει ότι έγινε σε μια προσπάθεια να δείξει ο Α. Τσίπρας καλή θέληση έναντι των Βρυξελλών.

Η στάση όμως των Γερμανών λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ελληνική κυβέρνηση και δεν είναι μόνο ζήτημα της Ελλάδας αυτό λέει ο Γερμανός συντάκτης. “Σε αυτήν την περίπτωση η κρίση θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή ατζέντα ταχύτερα και με πιο έντονο τρόπο”, αναφέρει τονίζοντας ότι η Γερμανική κυβέρνηση με τη στάση της επιτείνει την κατάσταση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News