Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Πιθανή μια κρίση στα Ίμια Δεκέμβριο και Ιανουάριο

Κάθε χρόνο ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι πάρα πολύ κρίσιμοι μήνες και τα Ίμια είναι εν δυνάμει περιοχή για δημιουργία έντασης, γιατί είναι η περίοδος ψαρέματος της τσιπούρας

Δεκέμβριος και Ιανουάριος κρίσιμοι μήνες στο Αιγαίο, επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας.

Κάθε χρόνο ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι πάρα πολύ κρίσιμοι μήνες και τα Ίμια είναι εν δυνάμει περιοχή για δημιουργία έντασης, γιατί είναι η περίοδος ψαρέματος της τσιπούρας. Σχεδόν καθημερινά Τούρκοι αλιείς παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολλές φορές συνοδεύονται από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις στην περιοχή.

Μιλώντας στον 9.84 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, για τα βαθύτερα αίτια της διαρκούς αναβάθμισης της Τουρκικής προκλητικότητας, ανέλυσε άγνωστες πτυχές της Ερντογανικής εθνικιστικής και ισλαμιστικής έξαρσης, σημειώνοντας πως ο τουρκικός λαός βρίσκεται σε μία άκρως επικίνδυνη εθνικιστική περιδίνηση που μετατρέπεται σε εσωτερικό πόλεμο.

Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε με έμφαση ότι η Τουρκία θεωρεί ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι τα πιο πρόσφορα σημεία εκδήλωσης αυτού του παροξυσμού, σε σχέση με το τι συμβαίνει στα Ανατολικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News