Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Αλλαγές στην Παιδεία -Ερχεται το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το 2017 αναμένεται να ξεκινήσει και η αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών

Αλλαγές στην Παιδεία προανήγγειλε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κώστας Γαβρόγλου, με σημαντικότερη αυτή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η οποία θα αφορά τους μαθητές Α' Λυκείου του σχολικού έτους 2017-2018.

Οπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», μία ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών σε Δημοτικά και Γυμνάσια. Στο πλαίσιο αυτό, σε ολόκληρη την Υποχρεωτική Εκπαίδευση ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία το 2018-2019. Σύμφωνα με προκήρυξη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που δημοσιοποιήθηκε ήδη, η πιλοτική φάση θα αφορά τουλάχιστον 65 δημόσιες σχολικές μονάδες (13 νηπιαγωγεία, 26 δημοτικά, 26 γυμνάσια), που θα λειτουργήσουν ως «πιλοτικά σχολεία».

Το 2017 αναμένεται να ξεκινήσει και η αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, κάτι που προβλέπει και η συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να εξεταστούν μόνιμες προσλήψεις και να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Παιδεία.

Οσον αφορά τα Δημοτικά σχολεία αναμένεται επέκταση λειτουργίας του ενιαίου τύπου Ολοήμερου, για να υπάρξουν μονοθέσια, διθέσια αλλά και τριθέσια σχολεία, καθώς και βελτίωση της υλοποίησης του προγράμματος κατά τις απογευματινές ώρες, ώστε η φοίτηση μαθητών σε αυτά, που μοιάζει με απλή φύλαξη, να έχει ουσιαστικό παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News